جدیدترین و آخرین اخبار داغ سلامت

خواص ازگیل؛ 7 خاصیت فوق العاده ای که باید بدانید✔️

خواص ازگیل؛ ازگیل یا Eriobotrya به لاتین که درختی شگفت انگیز است که برای باغ های کوچک مناسب است. بصورت گلابی شکل و کمی بزرگ‌تر از آلو می باشد. رنگ زرد یا نارنجی دارد و برخی قسمت‌های ازگیل رسیده به رنگ قهوه ایی است. طعم ازگیل چیزی بین طعم هلو و انبه است. ازگیل را می‌توان به صورت تازه یا خشک مصرف کرد و حاوی مقدار زیادی ویتامین می باشد.

ازگیل Wild یا Medlar میوه‌ای است که درخت آن در ارتفاع 2000 متری از سطح دریا در جنگل‌های البرز، گویان و سایر نقاط ایران رشد می‌کند. ازگیل میوه ای وحشی، گرد و قهوه ای رنگ به اندازه گردو است که در پایین آن چند کاسبرگ دارد و به صورت خام مصرف می شود. درون این میوه دانه های سفت وجود دارد. از خواص ازگیل وحشی می توان به درمان اسهال، درمان بواسیر، جوش، رفع تشنگی و … اشاره کرد.

خواص ازگیل ایرانی
خواص ازگیل ایرانی

خواص ازگیل ایرانی

ازگیل خواص درمانی منحصر به فردی دارد. یکی از خواص ازگیل التیام بخشیدن به عضلات با کمک ازگیل است. ازگیل حاوی آهن است که به حفظ سلامت مغز کمک می کند. همچنین سطوح بالای آهن موجود در ازگیل به تشکیل هموگلوبین کمک می کند. هموگلوبین برای انسان ضروری است و تشکیل هموگلوبین یکی از مهمترین خواص ازگیل است.

از دیگر خواص ازگیل می توان به جوانسازی پوست، جلوگیری از ریزش مو، ضد سرطان، درمان پوکی استخوان، مفید برای چشم، مفید برای دیابتی ها، درمان سندرم قاعدگی زودرس، درمان بی خوابی و … اشاره کرد.

خواص ازگیل برای دیابت
خواص ازگیل برای دیابت

خواص ازگیل برای دیابت

مصرف میوه و چای ازگیل و چای برگ ازگیل قند خون را کاهش می دهد و همچنین از افزایش سطح کلسترول و چربی خون در افراد دیابتی جلوگیری می کند.
میوه ازگیل قند کمی دارد و یکی از بهترین میوه ها برای بیماران دیابتی است. این میوه سرشار از فیبر است و به کنترل قند خون در افراد دیابتی کمک می کند.

چای ازگیل روشی برای درمان دیابت است زیرا ثابت شده است که قند خون در افرادی که به طور منظم چای ازگیل مصرف می کنند به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. ترکیبات ارگانیک منحصر به فرد موجود در این چای قادر به تنظیم سطح گلوکز و انسولین است.

خواص ازگیل جنگلی
خواص ازگیل جنگلی

خواص ازگیل جنگلی

ازگیل جنگلی (نام علمی: Mespilus germanica) که در زبان گیلکی به آن کونوس, کُنوس گفته می شود. در زبان مازندرانی به آن کنس و کانداس می گویند نام درخت و میوه ای از تیره گلسرهی ها از تیره ازگیل (سرده) مربوط به سیب، گلابی، زالزالک و گلابی وحشی است.

میوه ازگیل بسیار سفت و ترش است و تا زمان رسیدن قابل خوردن نیست. گوشت ازگیل در هنگام رسیدن از سفید به قهوه‌ای تبدیل می‌شود و کاملاً نرم و شیرین می‌شود و مردم به آن خرمای گیلانی نیز می‌گویند. ازگیل به صورت خام به عنوان میوه ای خوش طعم، لذیذ و مقوی مصرف می شود. از ازگیل برای تهیه شربت های ازگیل و غذاهای کنسرو شده نیز استفاده می شود.

خواص ازگیل در بارداری
خواص ازگیل در بارداری

خواص ازگیل در بارداری

خواص ازگیل برای زنان باردار این است که ازگیل حاوی بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی است که به افزایش رشد جنین در دوران بارداری کمک می کند. از دیگر خواص ازگیل برای بارداری می توان به این موضوع اشاره کرد که چون ازگیل حاوی آهن است، استفاده از آن در دوران بارداری خطر کم خونی را در زنان باردار کاهش می دهد.

ازگیل ژاپنی یا همان لوکوآت

اگرچه لوکوات را می توان در اکثر شهرهای ایران کاشت و میوه داد، اما افراد کمی با این درخت شگفت انگیز آشنا هستند. ازگیل ژاپن تاکنون در استان های شمالی کشور مانند گیلان و مازندران و سایر مناطق مانند تهران، کرج، اصفهان، یاسوج، خوزستان و شیراز کاشته شده و به ثمر نشسته است.
امروزه این درخت علاوه بر جنبه تجاری آن به عنوان یک درخت زینتی در اکثر مناطق معتدل یا نیمه گرمسیری جهان شناخته می شود. به گفته محققان، زیستگاه اصلی لوکوات در مناطق معتدل جنوب چین شناسایی شده است. با این حال، این درخت حدود 1000 سال است که در ژاپن رشد می کند.

خواص ازگیل شور
خواص ازگیل شور

طرز تهیه ازگیل شور

فقط کافی است ازگیل خام پخته شده را بعد از شستن در ظرف شیشه ای درب دار بریزید و سپس روی آن آب بریزید تا ظرف شما پر از آب شود و سپس درب ظرف شیشه ای را به مدت یک هفته ببندید و بعد از یک هفته اگر می بینید که آب ظرف کم شده، دوباره آب اضافه کنید تا پر شود و تا هفته بعد درب ظرف را ببندید.

ازگیل معمولا در این دو هفته خوراکی است مگر اینکه جنسش بد باشد حتی اگر چند ماه در آب بگذارید آب جذب نمی کند. در آب ازگیل کمی نمک بریزید تا لذیذتر شود و یک روز بعد از ریختن نمک می توان آن را میل کرد. این شور بعد از حدود 15 روز تا یک ماه آماده می شود که با تشکیل حباب در سطح آب مشخص می شود.

خواص مغز ازگیل
خواص مغز ازگیل

خواص مغز ازگیل

خواص اصلی هسته ازگیل حل مشکلات کلیوی است زیرا این میوه دارای آب مولکولی زیادی است و علاوه بر سم زدایی بدن باعث تسهیل ادرار و دفع سنگ کلیه می شود. ازگیل همچنین به دلیل داشتن پتاسیم برای افراد مبتلا به فشار خون بالا مناسب است. ازگیل سرشار از ترکیبات فنلی است، بنابراین ازگیل با ظرفیت آنتی اکسیدانی بالای خود در پیشگیری از بسیاری از سرطان ها مفید است.
از دیگر خواص هسته ازگیل می توان به اثر شگفت انگیز آن در درمان عوارض نقرس و تسکین کمردرد اشاره کرد. هسته ازگیل برای از بین بردن سنگ کلیه نیز مفید است.

خواص ازگیل طب سنتی
خواص ازگیل طب سنتی

خواص ازگیل طب سنتی

در خصوص طبع این میوه در طب سنتی باید گفت که : طبع ازگیل سرد و خشک است این نوع میوه مناسب افرادی است که طبع گرم و مرطوب می خورند افرادی که طبع سرد و خشک می خورند عوارضی خواهند داشت. اگر این افراد تمایل به خوردن ازگیل دارند باید از این میوه و داروی آن (عسل) استفاده کنند تا بدنشان دچار مشکل نشود.

خواص ازگیل برای لاغری

ازگیل یک میوه کم کالری غنی از فیبر است که به جذب آهسته چربی کمک می کند. بنابراین یکی دیگر از خواص ازگیل کاهش وزن است.

درمان یبوست با خواص ازگیل
درمان یبوست با خواص ازگیل

درمان یبوست با خواص ازگیل

فیبر موجود در میوه ازگیل باعث می گردد که به یک ملین ملایم و خوب تبدیل شود. ملین ها افزایش حرکات روده را در پی دارند که مانع از ایجاد یبوست و همچنین مفید برای درمان آن هستند.

جمع بندی و اخطار

مصرف مقادیر زیاد هر ماده غذایی به دلایل مختلفی می تواند سمی باشد، اما اگر در مصرف بیش از حد عصاره برگ ازگیل (عصاره غلیظی که گاهی در عطاری ها یا فروشگاه های گیاهی فروخته می شود) زیاده روی کنید، ممکن است اتفاق عجیبی رخ دهد. مصرف بیش از حد این عصاره باعث میوپاتی سمی می شود که شامل ضعف و درد غیر اختصاصی می شود.

هسته میوه ازگیل حاوی سموم است و در صورت مصرف می تواند خطرناک باشد. ازگیل و محصولات آن را در حد اعتدال مصرف کنید.

منبع : ویکی پدیا و گوگل

4.8/5 - (5 امتیاز)
دکمه بازگشت به بالا