جدیدترین و داغ ترین اخبار سیاسی

سردار جلالی: پلتفرم بومی شهر توسط سازمان پدافند غیرعامل ساخته می‌شود

[ad_1]
57580453

رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اعلام اینکه «ساخت پلتفرم بومی شهر هوشمند در دستور کار این سازمان است»، گفت: به دنبال تجهیز شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت به تجهیزات مدرن مقابله با تهدیدات نوین هستیم.

به گزارش ایسنا، سردار غلامرضا جلالی طی سخنانی در سی‌وششمین اجلاس رسمی شورای عالی استان‌ها با بیان اینکه «پدافند غیرعامل می‌تواند برنامه توسعه کشور را امنیت‌افزا کند»، اظهار کرد:  پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ما متاسفانه با تاخیر ۲۵ ساله به موضوع پدافند غیرعامل پرداختیم و  سرانجام در سال ۱۳۸۲ براساس دستور  رهبری این ساختار در کشور ایجاد شد تا به هماهنگ‌سازی برنامه‌های توسعه کشور با رویکردهای دفاعی و یکپارچه سازی موضوع دفاع در بخش‌های کشوری و لشکری بپردازد.

وی افزود: ما با سه پدیده در شهرهای کشور به طور جدی روبه‌رو هستیم، یکی مهاجرت شتابان از روستاها به شهرها پس از انقلاب، به طوری که موجب شد شهرهای ما غیرمهندسی ساخته شود و خارج از کنترل توسعه یابد و این توسعه نامتوازن سبب شد تا شهرهای ما با انباشتی از آسیب‌پذیری‌ها و تراکم جمعیت در بافت شهری روبه‌رو شوند.

رییس سازمان پدافند غیرعامل ادامه داد: پدیده دیگری که در شهرها با آن مواجهیم، تحولات اساسی در حوزه فناوری است که به زیرساخت‌های کشور وارد شده است. در واقع ترکیبی از فناوری‌های مختلف مانند شهر هوشمند سبب شد تا در کنار قابلیت‌ها و تسهیل خدمات‌رسانی، خطر دسترسی و نفود به ویژه در حوزه سایبری موجب افزایش آسیب‌پذیری زیرساخت‌های شهری ما شود.

جلالی با بیان اینکه «کارکرد مدل تهدیدات براساس مولفه‌های قدرت دشمن و نقاط ضعف ماست»، تصریح کرد: از همین رو دسترسی به فناوری‌های نو در حوزه شهری، ترکیبی از فرصت‌ و تهدید است که با وجود پیشرفت می‌تواند زمینه نفود و آسیب پذیری زیرساختهای حیاتی شهری ما فراهم کند. بنابراین افتادن در یک رقابت غیرمنطقی بر سر استفاده از تکنولوژی و هوشمندسازی شهری بدون در نظرگرفتن الزامات پدافند غیرعامل می‌تواند خسارتهایی به بار آورد.

وی تأکید کرد: سازمان پدافند غیرعامل کشور، دو رویکرد مهم را برای ایجاد یک ساختار دفاعی از جنبه غیرنظامی در شهرها، در دستور کار قرار داده است؛ رویکرد نخست همان صیانت و حفاظت از مردم در برابر هر حادثه‎‌ای است که اتفاق می‌افتد و رویکرد دیگر ایجاد زیرساخت برای حفاظت و صیانت از مردم در برابر تهدیدات مانند ایجاد فضای امن و پناهگاه‌ها در شهرهاست.

رییس سازمان پدافند غیرعامل یادآور شد: ما در این زمینه توانستیم در شورای عالی پدافند غیرعامل، نظام صیانت از مردم در برابر تهدیدات را طراحی کنیم و به تصویب برسانیم و از طریق وزارت کشور به استانداری‎ها و فرمانداری‌ها ابلاغ کنیم.

 وی با بیان اینکه «ما همچنین سند پدافند شهری را برای سامان‌بخشی به چگونگی دفاع از شهرها با رویکرد غیرعامل تدوین کرده‌ایم»، ادامه داد: هدف این سند، کاهش آسیب‌پذیری شهرهای ما در برابر تهدیدات است تا با شناسایی تهدیدات، زیرساخت‌های لازم را برای مقابله با تهدیدات ایجاد و تقویت کنیم.

رییس سازمان پدافند غیرعامل تصریح کرد: امروز مهمترین و اساسی‌ترین نکات در پدافند غیرعامل، حفظ تداوم کارکرد زیرساخت‌های حیاتی کشور است چون با زندگی مردم ارتباط مستقیم دارد. در این زمینه با توجه به اولویت، ما فعلا بیش از ۵۰ شهر بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت را به تجهیزات مقابله با تهدیدات نوین (CBRNE)، تجهیز کردیم.

جلالی گفت: در این زمینه نخستین نقطه آسیب‌پذیری، وجود برخی تاسیسات و زیرساخت‌های پرخطر در حریم شهرهاست که این اتفاق یا به علت توسعه بدون ضابطه شهرها رخ داده است یا به دلیل غفلت برخی متولیان. اما در هر صورت باید این تاسیسات پرخطر از منظر ریسک ساماندهی شده و تا جایی که ممکن است از شهرها خارج شوند.

وی ادامه داد: در حال حاضر با وزارت صمت، به توافقاتی در زمینه الزامات و چارچوب‌های شهرک‌های صنعتی پر خطر رسیده‌ایم.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه «ما برای مدیریت شهری نیازمند فرماندهی واحد هستیم»، یادآور شد: اگرچه تعبیر مدیریت یکپارچه شهری نیز از سوی کارشناسان مطرح می شود اما ما معتقدیم برای اداره یک حادثه در یک شهر، باید از جایگاهی قوی‌تر از مدیریت استفاده کنیم که همان فرماندهی است. از همین رو ما در سند پدافند شهری، فرمانده واحد را برای مقابله با حوادث و تهدیدات در نظر گرفته ایم و زیرساخت‌های حیاتی شهری نیز باید از یک مرکز واحد کنترل و فرماندهی شوند.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه «برای هوشمندسازی شهرها ما مجموعه‌ای از الزامات را به کمک شرکت‌های دانش بنیان تهیه کرده‌ایم»، اظهار کرد: پلتفرم بومی شهر هوشمند نیز در حال آماده‌سازی است که امیدواریم تا اوایل سال آینده به نتیجه برسد که ما بتوانیم برای هوشمندسازی شهرهایمان از پلت فرم بومی استفاده کنیم تا فرصت نفوذ را برای دشمن به حداقل برسانیم.

جلالی با بیان اینکه «شهرهایی که دارای زیرساخت‌های شیمیایی، بیولوژیک و پرتوی‌اند نیازمند یک طرح پدافندی نوین هستند»، تصریح کرد: هر شهری باید طرح پاسخ اضطراری به حادثه داشته باشد و ما در چارچوب سند پدافند شهری چارچوب این طرح را آماده‌سازی و ارائه کرده ایم.

انتهای پیام

[ad_2]
به این مقاله امتیاز دهید
دکمه بازگشت به بالا