جدیدترین و آخرین اخبار داغ اجتماعی

آیا در کشور ویروس اومیکرون شناسایی شده است؟

حمیدرضا جماعتی دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ گفت: در حد توان و ظرفیت در حال بررسی ورود واریانت جدید اومیکرون به کشور هستیم که هنوز این واریانت جدید ویروس کرونا در کشور شناسایی نشده است.

دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ گفت: در حد توان و ظرفیت در حال بررسی ورود واریانت جدید اومیکرون به کشور هستیم که هنوز این واریانت جدید ویروس کرونا در کشور شناسایی نشده است.

حمیدرضا جماعتی روز یکشنبه در حاشیه جلسه کمیته علمی کشوری کووید – ۱۹ در جمع خبرنگاران افزود: سه مرکز فعال در کشور بررسی ژن را انجام می دهند که هنوز گزارسی در داخل کشور از این واریانت جدید نداریم.

وی ادامه داد: یکی از موضوعاتی که در جلسه امروز کمیته علمی مطرح شد در مورد این بود که آیا در کشور ما ویروس اومیکرون شناسایی شده است یا خیر که خوشبختانه تاکنون گزارشی در این زمینه نداریم.

جماعتی در پاسخ به این سوال که آیا واکسن های داخلی نسبت به واکسن های وارداتی تاثیرگذاری بیشتری دارند، گفت: نتایج بررسی ها نشان می دهد یک سری از واکسن های داخلی کرونا از برخی واکسن های خارجی اثربخشی خیلی بیشتری دارند.

جماعتی ادامه داد: این موضوع امیدی را برای ما گشوده که در آینده اگر تولیدات کافی و حمایت مناسب از تولید کنندگان داخلی انجام گیرد، به صادرات این واکسن ها به کشورهای اطراف اقدام کنیم.

وی افرود: نتایج مطالعات در داخل کشور نشان دهنده اثربخشی بیشتر واکسن های تولید شده داخلی است که این نوید را می دهد از آنها در دز بوستر همه استفاده کنیم.

دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ خاطرنشان کرد: حدود ۳۰ میلیون دز واکسن کرونا در کشور داریم که می توانیم به عنوان دز بوستر استفاده کنیم.

جماعتی ادامه داد: درصد کمی هم که هنوز واکسینه نشده اند، به آنها توصیه می کنیم اقدام به تزریق واکسن کنند. با انجام دز بوستر پیک های بعدی کرونا به حداقل عوارض ممکن می رسد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا برنامه ای را برای واکسینه شدن افراد کمتر از ۱۲ سال در دست اجرا دارید؟ گفت: هرچند هنوز مطالعات در این زمینه کامل نشده است، اما این موضوع در دستور کار قرار دارد.

جماعتی بیان کرد: اگر اطلاعات کافی به دست آوریم که نشان دهنده کارایی واکسن و نبود عارضه برای کمتر از ۱۲ سال باشد، این موضوع هم ابلاغ خواهد شد.

وی ادامه داد: کمیته علمی کشوری کرونا در این زمینه در حال مطالعه و در حال جمع اوری اطلاعات از دیگر کشورهایی است که این کار را انجام داده اند. بعد از آن تصمیم گیری در این زمینه انجام می شود.

جماعتی تصریح کرد: برخی کشورها اقدام به واکسیناسیون کودکان پنج تا ۱۲ سال کرده اند.

جلسه کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ امروز با حضور کارشناسان این حوزه در بیمارستان قلب شهید رجایی برگزار شد.

در حالی که متخصصان حوزه بهداشت مشغول مهار گونه دلتای ویروس کرونا بودند، یک گونه جدید از ویروس کرونا شناسایی شد که بسیار نگران‌کننده است. این گونه B.۱.۱.۵۲۹ یا اومیکرون نام دارد و با حدود ۵۰ جهش ژنتیکی، رکورد بیشترین تعداد جهش‌های ژنتیکی را به خود اختصاص داده است.

ظهور سویه جهش یافته ویروس کرونا موسوم به اومیکرون که اولین بار در آفریقای جنوبی و هنگ کنگ شناسایی شد و اکنون به ده ها کشور سرایت کرده و نگرانی های تازه ای را برانگیخته است.

اطلاعاتی که تاکنون درباره این گونه جدید به دست آمده، نشان می‌دهد علایم آن مشابه سایر گونه‌های ویروس کرونا است که شامل تب، سرفه مستمر و از دست دادن حس چشایی یا بویایی است.

در حال حاضر محققان در حال مطالعه ساختار ژنتیکی و رفتار این گونه جدید بوده و در تلاش هستند شدت علایم ناشی از ابتلا به این گونه را ارزیابی کنند.

به این مقاله امتیاز دهید
دکمه بازگشت به بالا