جدیدترین و داغ ترین اخبار سیاسی

با تعطیلی کرونا شکست نمی‌خورد/ اصلاح رفتارهای اجتماعی ضروری است

[ad_1]
61664230

یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که با تعطیلی ادارات، مدارس، دانشگاه ها و لغو آزمون ها کرونا شکست نمی خورد، بلکه نیاز به طراحی یک الگوی پژوهش محور به منظور اصلاح رفتارهای اجتماعی و بالا بردن مسئولیت پذیری اجتماعی داریم.

مجتبی یوسفی در گفت و گو با ایسنا درباره مسئولیت اجتماعی هریک از شهروندان در مقابله با کرونا، بیان کرد: در موضوع مقابله با ویروس کرونا، اصلاح رفتارهای اجتماعی یک امر ضروری تلقی می شود. در حوزه تصمیم گیری های کلان نیز باید با نگاه افزایش مسئولیت اجتماعی حرکت کرد که تاکنوت توفیقاتی نیز داشته ایم‌.

وی در ادامه با بیان اینکه کادر درمانی کشور حدود ۷ ماه است که با گذشت از جان خود در مقابله با این ویروس هرچه در توان داشته به میدان آورده است، اظهار کرد: در ابتدا این بیماری ناشناخته بود و همه گمان می کردند با گذشت چندین ماه این ویروس خود به خود از بین می رود یا درمان آن کشف خواهد شد. اما اکنون ثابت شده که این ویروس مدت ها قرار است با ما همراه باشد، پس لازم است که ما سبک زندگی خود را تغییر داده و با این بیماری زندگی کنیم. گام نخست در این مسیر بالا بردن مسئولیت پذیری اجتماعی است.

نماینده مردم اهواز در مجلس تصریح کرد: باید برنامه ریزی و سناریوی پژوهش محوری به منظور تغییر رفتارهای اجتماعی مردم و افزایش مسئولیت پذیری آنان صورت گیرد. باید پذیرفت که این ویروس فعلا مهمان ما خواهد بود و ما در برابر آن آسیب پذیر هستیم. حتی اگر عده ای مبتلا شوند و به دلیل توانمندی جسمی که دارند بهبود یابند در صورت بی توجهی به پروتکل های بهداشتی می توانند جان پدران و مادران و سایر افراد جامعه را به خطر بیندازند.

این عضو کمیسون عمران مجلس در ادامه تاکید کرد: افراد مسن و با تجربه ذخیره های ارزشمند جامعه هم از بعد علمی و اجتماعی و هم از بعد خانوادگی هستند. هریک از ما در قبال سلامتی این افراد مسئول هستیم. امروز تمام مسئولان، رسانه ها، مطبوعات و خبرگزاری ها باید نسبت به آگاه سازی مردم از مسئولیت اجتماعی که در مقابله با کرونا دارند یعنی رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک اقدام کرده و به چشم یک پروژه علمی و پژوهش محور در راستای اصلاح رفتارهای اجتماعی به آن بنگرند.

یوسفی در ادامه با تاکید بر اینکه عادی نشان دادن شرایط اقدام صحیحی نیست، خاطرنشان کرد: امروز تنها راه حل موجود، پیشگیری است. از سوی دیگر اینکه عده ای پیشنهادات تعطیلی را مکررا تکرار می کنند صحیح نیست. مگر می شود بخش های اقتصادی یک کشور ۶ ماه یا یکسال تعطیل شود. یا مدارس و دانشگاه ها هم اکنون چندین ماه است که تعطیل بوده و بنده به عنوان یک پدر و استاد دانشگاه افت کیفیت آموزشی را شاهد هستم. راه حل اساسی، آموزش صحیح و بالابردن مسئولیت اجتماعی مردم برای استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی است.

وی افزود: بنده به عنوان پدر یک خانواده وظیفه دارم تا فرزندم را با آموزش صحیح آماده رعایت دقیق پروتکل های بهداشتی کرده و مسئولیت پذیری او را نسبت به همنوعان خود بالا ببرم. اما متاسفانه ما همواره غیر کارشناسی ترین راه را انتخاب می کنیم که آن هم تعطیلی است. همه مسئولان، رسانه ها و افرادی که تریبون در دست دارند وظیفه دارند تا با فرهنگ سازی مسئولیت اجتماعی افراد را بالا برده و آن ها را به وظیفه خود در قبال جامعه در شرایط کنونی یعنی رعایت پروتکل های بهداشتی آگاه کنند.

یوسفی در پایان با تاکید بر غیر کارشناسی بودن تعطیلی برخی از بخش های کشور، بیان کرد: ما بعضا شاهد هستیم به دنبال تعطیلی ادارات، مدارس و دانشگاه ها و لغو آزمون ها، ترافیک در جاده های شمال افزایش یافته و میزان جشن ها و عزاداری ها بالا می رود. باید بپذیریم که رعایت پروتکل های بهداشتی در شرایط کنونی یک مسئولیت بر دوش ماست و تا آن را اجرا نکنیم نمی توانیم این ویروس را شکست دهیم.

انتهای پیام

[ad_2]
به این مقاله امتیاز دهید
دکمه بازگشت به بالا