جدیدترین و داغ ترین اخبار سیاسی

سکوت کرکننده اروپا در قبال برجام‌ستیزی آمریکا/ آیا توافق هسته‌ای دوام می‌آورد؟

گروه سیاسی خبرگزاری میزان؛ آمریکا با تروریسم اقتصادی و تحریم‌های کور و نامشروع خود هر روز اقدامات بیشتری را علیه مردم ایران و برجام انجام می‌دهد. سردمداران رژیم آمریکا پس از آنکه معافیت ۸ وارد کننده عمده نفت ایران را با هدف به صفر رساندن درآمد نفتی کشورمان لغو کردند، اکنون نیز محدودیت‌هایی را برای کشور‌ها جهت همکاری هسته‌ای با ایران وضع کرده‌اند؛ برای نمونه اعلام کرده‌اند هر کشوری که وفق برجام با ایران مبادله اورانیوم غنی شده و کیک زرد انجام دهد، تحریم خواهد شد.
سکوت کر کننده اروپا در برابر برجام ستیزی آمریکا
رفتار‌ها و اقدامات یکجانبه و مخربانه آمریکا فارغ از اینکه اعمال تروریسم اقتصادی علیه مردم ایران است، به منزله برانداختن آشکار نظم و قوانین جهانی است و این قانون شکنی آمریکایی‌ها با سکوت کامل سایر بازیگران متنفذ جهانی از جمله اروپا همراه شده است.
اروپایی‌ها از همان ۱۸ اردیبهشت سال گذشته که آمریکا با دستور ترامپ به صورت یکجانبه از برجام خارج شد، وعده دادند که با سازوکار‌هایی زمینه‌های انتفاع ایران از مزایای برجام را فراهم می‌آورند.
شرکت نیمه‌کاره اینستکس
یکسال از وعده اروپایی‌ها گذشته و تنها راهکار آن‌ها برای حفظ برجام و مقابله با یکجانبه‌گرایی و رفتار‌های ضدبرجامی آمریکا، در شرکتی به نام «اینستکس» خلاصه شده است. شرکتی که در باره نقصان‌ها و معایب آن مطالب فراوانی از سوی کارشناسان امر بیان شده است و در توانایی آن برای جبران حتی اندکی از خسارت‌های ایران بواسطه خروج آمریکا از برجام، تردید‌های جدی وجود دارد.

اروپا باید برای حفظ برجام هزینه بدهد
سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه کشورمان روز دوشنبه ۹ اردیبهشت در دیدار «توره هاترم» قائم مقام وزارت خارجه نروژ گفت: حمایت‌های سیاسی کافی نیست و اروپا باید برای حفظ برجام هزینه بدهد و گرنه برجام قادر به ادامه حیات نخواهد بود و مسئولیت تبعات آن با آمریکاست. ایران حداکثر حسن نیت، همکاری و خویشتن‌داری را برای حفظ برجام نشان داده است، اما ظاهراً تیم حاکم بر کاخ سفید اهداف و مقاصد دیگری در سر دارند. برای ایران انتخاب‌های متعددی وجود دارد و ما با توجه به منافع ملی خود واکنش مناسب را در برابر رفتار زورمدارانه آمریکا اتخاذ خواهیم کرد.
اقدامات تقابلی ایران چه خواهد بود؟
اما رفتار متقابل ایران در قبال اقدام ضدبرجامی اخیر آمریکا چه می‌تواند باشد؟ همانطور که در سطور بالا ذکر شد، آمریکا پس از تحریم‌های نقتی علیه ایران، حالا مستقیم سراغ مفاد برجام رفته و در نظر دارد در همکاری‌های هسته‌ای ایران با سایر کشور‌ها که ذیل برجام ضروری است، اخلال ایجاد کند؛ آمریکا در نظر دارد مانع از انتقال آب سنگین مازاد ایران به خارج و همچنین مبادله اورانیوم غنی شده ایران با کیک زرد شود.
احتمال خروج ایران از «ان پی تی»
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان، یکشنبه هفته گذشته (۸ اردیبهشت) که در آمریکا به سر می‌برد طی مصاحبه‌ای، خروج از «ان پی تی» را یکی از انتخاب‌های ایران در واکنش به رفتار‌های ضدبرجامی آمریکا و سکوت و انفعال اروپا دانست.
در حال حاضر که بیش از سه سال از عملیاتی شدن برجام می‌گذرد، ایران به تمام تعهدات خود ذیل این قرارداد بین‌المللی جامه عمل پوشانده؛ بگونه‌ای که این امر در ۱۴ گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به عنوان مرجع راستی آزمایی فعالیت‌های هسته‌ای ایران نمود داشته است. اما در طرف مقابل رژیم آمریکا مستقیما در جهت تخریب برجام گام برمی‌دارد و شرکای اروپایی این رژیم هم که قرار بود منافع برجامی ایران را بعد از خروج آمریکا از آن تضمین کنند، غرق سکوت و انفعال هستند.
برای مقابله با این پدیده، نه تنها خروج از «ان پی تی»، بلکه تعلیق بازرسی‌های ماموران آژانس از سایت‌های هسته‌ای کشورمان و همچنین تعلیق نظارت‌های پادمانی و فراپادمانی آژانس نیز می‌تواند در دستور کار ایران قرار گیرد.
جان برجام در خطر است
عراقچی هفته گذشته در جریان سفر به ترکیه نیز در موسسه تفکرات راهبردی آنکارا صریحا گفت: جان برجام در خطر است و این توافق بیش از هر زمان دیگری در نتیجه سیاست‌های یک جانبه آمریکا به پایان نزدیک می‌شود.
مسئولان وزارت خارجه کشورمان پیشتر نیز در اظهارات مشابهی از نزدیک بودن مرگ برجام سخن گفته بودند، اما اروپایی‌ها به این هشدار‌ها توجهی نکرده‌اند؛ بگونه‌ای که امروز شاهدیم واکنش آن‌ها به سیاست برجام ستیزانه مستقیم آمریکا که در قضیه اخلال در همکاری‌های هسته‌ای ایران و ۱+۴ نمود دارد، فقط سکوت است!

منبع: خبرگزاری میزان

به این مقاله امتیاز دهید
دکمه بازگشت به بالا