حوادث

اهمیت حضور وکیل کیفری در دادگاه و دادسرا

دعاوی کیفری در سراسر دنیا و به تبع کشور ایران به دلیل جنبه کیفری و مجازاتی که برای مجرم در نظر گرفته میشود از دسته مهمترین دعاوی میباشند. همچنین برچسب مجرم و سوء سابقه ای که در پرونده شخص درج میگردد به اهمیت این دعاوی افزوده است.

برای برقراری دادرسی عادلانه برای شاکی و متهم حقوقی مانند حق دفاع و حق داشتن وکیل در نظر گرفته شده است که سبب میشود افراد از تبعات حقوقی و کیفری اظهارات خود اطلاع داشته و از حقوق خود به بهترین شکل دفاع نمایند.

دعاوی کیفری میتواند مانند سرقت و کلاهبرداری در زمره جرایم مالی یا مانند جرم فریب در ازدواج ، از جرایم غیر مالی باشد. در ادامه با وکیل کیفری و تمام وظایف و ویژگی های آن آشنا خواهیم شد تا در صورت لزوم برای احقاق حقوق تضییع شده خود به آنها مراجعه کنیم.

وکیل کیفری کیست؟

وکیل به حقوقدانانی گفته میشود که دارای حداقل مدرک کارشناسی از رشته حقوق و دارای پروانه کار وکالت از کانون وکلای دادگستری یا قوه قضائیه باشند.

با توجه به طیف گسترده مسائل حقوقی که انجام کار وکالت در آن زمینه ها مستلزم داشتن تخصص علمی و دانش تجربی میباشد، وکلا به دسته بندی های مختلفی تقسیم بندی شده و به صورت تخصصی در آن زمینه به فعالیت میپردازند.

برای بیان یکی از مهمترین شاخه وکلا میتوان به وکیل کیفری اشاره کرد. چنین وکیلی باید نسبت به تمامی قوانین و مقررات جزائی که از سوی قانونگذار وضع شده است اشراف کامل داشته باشد و بتواند به درستی این قوانین را تفسیر نماید و شرایط و عناصر ارتکاب جرم را تشخیص دهد.

همچنین وکیل کیفری باید به رویه قضائی دادگاه ها تسلط داشته باشد تا بتواند در پیش برد اهداف موکل خود به درستی گام بردارد و همانطور که میدانید چنین تسلطی نیازمند تجربه کاری میباشد. بدین ترتیب دو ویژگی مهم این وکیل را میتوان در دانش تخصصی و تجربه بالا خلاصه کرد.

ویژگی خاص دعاوی کیفری

عنوان مجرمانه ای که به متهمین و مجرمین اطلاق میگردد سبب شده است تا قانونگذار و دستگاه قضائی خاصیت ویژه ای برای این دسته از دعاوی قائل شوند.

اصل قانونی بودن جرم و مجازات که بیان کننده این است که باید برای عمل ارتکابی از سوی افراد در قانون عنوان مجرمانه در نظر گرفته شده باشد و اصل برائت که بیان کننده عدم مجرمیت فرد مگر در صورت اثبات در مراجع قضائی میباشد دو مورد از مهمترین اصول کیفری هستند که سبب خاص بودن دعاوی کیفری میشوند.

رسیدگی دو مرحله ای به این دعاوی ویژگی دیگر آن میباشد. دعاوی کیفری مگر در موارد خاصی که در قانون مشخص شده است در ابتدا دادسرا به آن رسیدگی کرده و تحقیقات لازم در آن زمینه را انجام میدهد و سپس در صورتی که ادله اثبات جرم را کافی دانست پرونده را با صدور کیفرخواست به دادگاه ارجاع داده تا در خصوص آن رای متقضی را صادر نماید.

نقش و اهمیت استفاده از وکیل در دعاوی کیفری

وکیل کیفری میتواند نقش اساسی در پرونده های کیفری ایفا کرده و نتیجه آن بسیار تاثیر گذار باشد. این وکیل به نمایندگی از موکل خود چه در مقام شاکی و چه در کقام متهم میتواند با استفاده از قوانین از وی دفاع کرده و او را تبرئه نماید و یا با استفاده از ارائه و مدارک سبب اثبات جرم و احقاق حقوق موکل خود گردد.

کم رنگ و پر رنگ بودن نقش وکیل به میزان شدت حساسیت پرونده بستگی دارد. در جرایم کوچک کیفری میتوان مسئله را با انجام مشاوره حقوقی حل کرد اما در دعاوی کیفری شدید مانند قتل هولناک یک جوان در جنوب تهران برای مختومه شدن حتما نیاز به یک وکیل کار کشته به خصوص در زمینه قتل خواهد داشت.

پس بدین ترتیب میتوانید با توجه به مسئله و پرونده خود از خدمات حقوقی مختلف وکلای کیفری استفاده کنید.

وکیل کیفری در دادسرا

تنظیم شکوائیه توسط وکیل کیفری مجرب

تنظیم شکوائیه توسط شاکی ابتدای مسیر کیفری در دعاوی میباشد که دارای شاکی خصوصی است. میتوان گفت تنظیم این برگه مهمترین اقدام از سوی شاکی پرونده میباشد زیرا اعلام جرم و تمامی مدارک و مستندات پرونده در این مرحله به مقام قضائی ارائه میگردد.

صحیح بودن، کامل بودن و بر اساس قوانین روز بودن سه ویژگی مهم برگه شکوائیه میباشد که باید رعایت گردد. تنظیم این دادخواست از سوی وکیل کیفری مجرب به شما این امکان را میدهد تا در طول روند دادرسی از حمایت و پشتیبانی وکیل برخوردار باشد.

مزیت دیگری که میتوان برای تنظیم آن از سوی وکیل بیان کرد صرفه جویی در هزینه های دادرسی و زمان میباشد.

تفهیم حقوق متهم و شاکی به وسیله وکیل پایه یک کیفری

طرفین دعاوی کیفری که شاکی و متهم هستند باید برای اینکه در مسیر قضائی پیش رو حقوق آنها تضییع نگردد نسبت به آن اشراف کامل داشته باشند تا در زمان لزوم استفاده نمایند.

یکی از مهمترین حقوق متهم حق بر داشتن وکیل پیش از بیان اظهارات میباشد. در بسیاری از پرونده ها بیانات و اظهاراتی که متهمین در زمان اولیه بازداشت خود و پیش از ملاقات با وکیل انجام میدهند برای آنها در ادامه رسیدگی دردسر ساز میشود.

اما بهتر است بدانید که متهمین حق دارند پیش از صحبت با وکیل خود از پاسخ به هر گونه سوالی امتناع ورزند. بدین ترتیب تمامی اظهارات آنها هدفمند بوده و نمیتوان از بیانات خود متهم علیه خودش استفاده کرد و این نکته از احتمال شکست در دعاوی میکاهد.

چگونه کار خود را به بهترین وکیل کیفری بسپاریم؟

در گذشته برای سپردن امور حقوقی خود به وکیل تنها باید به دفاتر وکالت مراجعه میکردیم. اما امروزه با روی کار آمدن موسسات حقوقی که به ارائه  انواع خدمات میپردازند دفاتر وکالت محوریت خود را از دست داده اند.

برای پیدا کردن و سپردن پرونده کیفری خود میتوانید از طریق جست و جو در اینترنت، موسسات و دفاتر حقوقی را مشاهده کرده و بررسی شرایط و نحوه ارائه خدمات از سوی آنها، حل مشکلات کیفری خود را به آنها بسپارید.

به این صورت میتوانید ویژگی های مختلف آنها را مشاهده کنید و هر کدام که با شرایط شما مطابقت بیشتری داشت را انتخاب نمایید.

هزینه وکیل کیفری

یکی از مهمترین ویژگی هایی که افراد برای انتخاب وکیل اهمیت زیادی برای آن قائل میشوند میزان حق الوکاله یا به تعبیر دیگر هزینه وکیل میباشد. برای بررسی اینکه آیا هزینه اعلامی از سوی وکیل برای شما صرفه اقتصادی دارد یا خیر بهتر است علاوه بر هزینه اعلامی ویژگی های دیگر مانند نحوه ارائه خدمات، دسترس پذیری وکیل و میزان کیفیت آنرا در نظر داشته باشید.

این نکته زمانی نمایان میشود که در برخی موارد حتی پرداخت اندکی هزینه سبب متضرر شدن شما میگردد زیرا خدمات ارائه شده گاها به دلیل نداشتن کیفیت لازم، هیچ فایده ای نخواهد داشت و تنها سبب از دست رفتن فرصت احقاق حقوق شما میگردد.

در پایان 

در نتیجه میتوان گفت سرعت در تصمیم گیری در دعاوی کیفری بسیار دارای اهمیت است و با سپری شدن زمان ممکن است اثبات برخی مسائل که میتواند تاثیر مهمی بر روند پرونده بگذارد از بین برود.

به همین دلیل پیشنهاد میشود در مسائل کیفری در همان ساعات اولیه با وکیل تماس گرفته و برای اقدامات بعدی خود سوال نمایید تا از بروز ضرر مالی، جانی و حیثیتی جلوگیری کرده باشید.

به این مقاله امتیاز دهید
دکمه بازگشت به بالا