توضیح سخنگوی قوه قضاییه درباره سرنوشت پرونده واردات روغن غیراستاندارد
سخنگوی قوه قضاییه در مورد بحث فساد در فوتبال، گفت: برای تعدادی از اشخاص حقیقی و حقوقی در این رابطه پرونده تشکیل شده است که در زمان رسیدگی به پرونده جزییات آن اعلام میشود.
به گزارش خبرویژه، اصغر جهانگیر درباره دپوی ۴ تن روغن در بندر عباس گفت: شرکت ایرانی اقدام به واردات ۴ تن روغن خوراکی کرد که پس از آزمایشات مشخص شد این روغن برای مصرف انسانی مناسب نیست و قرار شد روغن با کیفیت جایگزین آن شده و وارد کشور شود. اما برای ۴ نفر پرونده تشکیل شد و تا کنون ۷۱ میلیون یورو برای خرید روغن بوده که پیگیریهای لازم صورت گرفته است.
وی در چهاردهمین نشست خبری که صبح امروز سه شنبه (۱۵ آبان) برگزار شد، گفت: فرا رسیدن حماسه سیزدهم آبان را گرامی میداریم که در این روز دانشجویان پیرو خط امام حرکت خودجوشی را آغاز کرده و لانه جاسوسی را تسخیر کردند. در این رابطه رهبر معظم انقلاب هم گفتند راه مقاومت ادامه خواهد داشت. ملت ما با دستاوردهای که تا کنون داشته اند سیلی محکمی به دشمن زده اند.
وی همچنین ضمن محکومیت اقدام رژیم صهیونیستی در تعرض به خاک کشورمان، از پدافند هوایی کشور تشکر کرد.
جهانگیر با عرض تبریک به مناسبت میلاد حضرت زینب کبری و روز پرستار، گفت: این افراد هم در زمان جنگ و هم در زمان بیماری کرونا تلاشهای زیادی انجام دادند که قوه قضاییه برای بهبود شرایط و وضعیت معیشت آنها همه همکاری لازم را انجام میدهد.
وی گفت: در راستای شعار سال و برنامهها و سیاستهای قوه قضاییه بعد از اینکه بسیاری از تجار ابراز نگرانی داشتند دادگستری هرمزگان به این موضوع ورود کرد که مشخص شد افزایش هزینه انبار داری باعث افزایش قیمتها وارد شده است که دولت سیزدهم در ۳ تیرماه سال گذشته دستور توقف این روند را صادر کرده بود که متاسفانه اعمال نشده بود و با ورود دادگستری هرمزگان این افزایش قیمتها اصلاح شد و تمامی مبالغ به معترضان باز گردانده میشود.
جهانگیر درباره ثبت اموال غیر معقول ادامه داد: سازمان ثبت اموال مکلف است ظرف مدت یکسال از ابلاغ قانون از طریق سامانه الکترونیک تمامی قراردادها اقدام کند که پیش نویس قراردادهای یکسان آماده شده است و با توجه به پیچیدگیهای موجود در استاندارد سازی قراردادها انشالله تا قبل از زمان مورد نظر ابلاغ میشود.
سخنگوی قوه قضاییه درباره حادثه تفتان اضافه کرد: پس از وقوع جنایت دادستان در محل حادثه حاضر شدند و دستورات لازم صادر شد که تا کنون ۱۰ نفر از متهمان دستگیر شدند و همچنین ۸ نفر معدوم و ۴ نفر دیگر که غیر ایرانی هم بودند دستگیر شدند، اما اقدامات برای بازداشت سایر متهمان توسط وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی و نیروی قدس ادامه دارد.
وی در خصوص آخرین پرونده عاملان شهید فخری زاده تصریح کرد: دستگاههای اطلاعاتی با در نظر قرار دادن فعالیت در آذربایجان غربی ۸ نفر را دستگیر که ۳ نفر از این اعضای باند اعدام و ۳ نفر دیگر که تجهیزات ترور را وارد کشور کرده بودند در دادگاه ارومیه به اعدام محکوم شدند البته پرونده دیگری در تهران در حال رسیدگی است که نتیجه آن اعلام خواهد شد.
جهانگیر همچنین در مورد پرونده معدن طبس اضافه کرد: نباید اینگونه حوادث تبدیل به یک موضوع عادی شود که شاهد تکرار اینگونه حوادث نباشیم. نظارت بر مسایل ایمنی بر عهده پیمانکاران است، اما باید مورد توجه وزارتخانهها به خصوص وزارت صمت قرار گیرد، اما پرونده در حال تکمیل است که البته ۵ نفر به عنوان مقصر اصلی شناخته شدند که دستور پلمب محل انفجار انجام شده و تکلیف صاحبان معادن در خصوص تجهیز معادن و پرداخت دیه به خانواده حادثه دیدگان تا کنون انجام شده است.
جهانگیر درباره پرونده چای دبش گفت: این پرونده در دادسرای جنایی در حال رسیدگی است که بعد از تشکیل دادگاه نتیجه آن اعلام میشود.
وی درخصوص ساماندهی فضای مجازی و فیلترینگ ادامه داد: این موضوع توسط دستگاههای مختلف در حال رسیدگی است که مسوولیت آن بر عهده مرکز فضای مجازی است که قوه قضاییه هم در مرکز حضور دارد و هر تصمیمی گرفته شود براساس قانون انجام میشود.
سخنگوی قوه قضاییه دو تبعه فرانسوی بازداشت شده در ایران ادامه داد: آنها به اتهام جاسوسی و تبانی بر علیه امنیت کشور در سال ۱۴۰۰ دستگیر و جلسه جدید در ۴ آذرماه تشکیل خواهد شد و اکنون در شرایط خوبی در بازداشتگاه قرار دارند و از همه حقوق انسانی و قانونی برخوردار هستند.
وی درباره آخرین پرونده کروز گفت: برای این پرونده هیئت کارشناسی در نظر گرفته شد که این پرونده از ۲۰ شهریور در دستور کارشناسی بوده که با توجه به اینکه این پرونده حجم بالایی دارد و دارای ۶۶ برگه سند است هنوز مهلت قانونی تمام نشده است و منتظر نظر کارشناسی هستیم.
وی درباره مزایده ۸۴ میلیاردی چای دبش افزود: تعهدات ارزی چای دبش بیش از ۳ هزار یورو است که بیش از ۲ هزار یورو کالا وارد کشور نشده است که باید اقدام کنند. اکنون بیش از ۲۰هزار میلیارد اموال چای دبش شناسایی شده است که از مجموع ۸۹ کانتینر تعداد ۵۹ کانتینر تا کنون بفروش رسیده است.
جهانگیر درباره دپوی ۴ تن روغن در بندر عباس گفت: شرکت ایرانی اقدام به واردات ۴ تن روغن خوراکی کرد که پس از آزمایشات مشخص شد این روغن برای مصرف انسانی مناسب نیست و قرار شد روغن با کیفیت جایگزین آن شده و وارد کشور شود. اما برای ۴ نفر پرونده تشکیل شد و تا کنون ۷۱ میلیون یورو برای خرید روغن بوده که پیگیریهای لازم صورت گرفته است.
جهانگیر درباره پرونده متواری مرجان شیخ الاسلامی گفت: نامبرده دارای چندین پرونده است که برای او اعلام قرمز شد و به مراجع بین المللی برای دستگیری و عودت به کشور اقدام شده است.
سخنگوی قوه قضاییه درباره انبوه سازانی که باید به ازای ساختمانهای مسکونی مدارس احداث کنند اضافه کرد: بخشنامهای از سوی دادستان کل کشور ابلاغ شده و در دادستانیها ابلاغ شده، اما تا کنون پروندهای در این خصوص صادر نشده است.
وی درباره آخرین اطلاعات درباره پروندههای فساد در فوتبال و میزان تعداد پروندهها در این حوزه اضافه کرد: به موضوع فوتبال و فساد در فوتبال باید با ظرافت پرداخته شود. البته قوه قضاییه هرجا با فساد روبرو شود مساحمه نمیکند. با توجه به هویت ذاتی ورزش فوتبال باید در رسیدگی به تخلفات و موضوعات و شکایتها در این حوزه با نگاه فرهنگی رفتار کنیم. در حال حاضر برای تعدادی از اشخاص حقیقی و حقوقی پرونده تشکیل شده است که در زمان رسیدگی به پرونده جزییات آن اعلام میشود. از طرفی باید بگویم البته نحوه اطلاع رسانیها در حوزه فوتبال باید مناسب باشد تا مردم و جامعه را نگران نکند و افکار مردم را برهم نزند.
جهانگیر درباره بازداشت دو خبرنگار گفت: آنها از عملکردشان پشیمان بودند که در نامهای اعلام کردند که پشیمان هستند و دیگر رفتار غیر اخلاقی نداشته باشند و از تعهدات خود تعدی نکنند. اکنون باتوجه به اینکه بخشی از محکومیت خودشان را گذراندند رییس قوه قضاییه دستور رسیدگی به تقاضای عفو دو خبرنگار را دادهاند و اکنون در مسیر رسیدگی است.