اجتماعی

دلایل اصلی فرستادن کودکان به مهد کودک

برای فرستادن کودک به مهد کودک دلایل متفاوتی وجود دارد. برخی والدین به علت مشغله کاری خود مجبور به فرستادن کودک به مهدکودک می‌شوند. اما از آنجاییکه کودک در این فضا امکان ارتباط و بازی با هم سالان خود را دارد حتی خانواده هایی که شاغل نیستند نیز، ترجیح می‌دهند کودک خود را به مهدکودک بفرستند. این کار به پرورش مهارت های کودکان کمک کرده، روابط اجتماعی او را تقویت میکنند و او از آموزش‌های قبل ورود به دبستان بهره‌مند میگردد. اغلب کودکان در سنین 3تا 5 سالگی، توانایی ذهنی و جسمی مورد نیاز برای آموزش دیدن در مهد کودک را دارند،

بهترین سن رفتن به مهد کودک

کودک به طور طبیعی تا حدود 2 سالگی ممکن است دچار اختلال اضطراب جدایی شود و بهتر است که نزدیک به مادرش بماند. بعد از این سن رفتن به مهدکودک برای فرزندتان مناسب می‌شود و بهتر است به جای منزل مادربزرگ و اقوام به مهدکودک رفته و در یک محیط اجتماعی قرار بگیرد. اگر شاغل نیستید، به شما توصیه می‌شود تا 2 سالگی کودکتان را به مهدکودک نفرستید.

سن دو تا سه سالگی سن مناسبی است که کودک چند ساعت در روز را خارج از منزل بگذراند. در این صورت کمتر شاهد احتمال اختلال اضطراب جدایی در کودکان خواهید بود.

نتایج ورود به مهد کودک در سن مناسب

اگر شروع مهد کودک را در سن درست که 3 سالگی است انجام دهید، احتمال دارد کودک برای نشستن سر کلاس مشتاق‌تر باشد. اینکه کودک شما در کلاس سر جای خودش بنشیند و برنامه‌ هایی را که برایش تعیین شده انجام دهد یا نه، کاملا به سن او بستگی دارد؛ زیرا بچه‌های کوچک‌تر معمولا در انجام‌دادن این کارها کمی سرسختانه‌تر رفتار می‌کنند.

پیشرفت توانایی‌ های حرکتی کودک

بچه‌های بزرگ‌تر برای فعالیت‌های کلاسی (مثل نگه‌داشتن مداد یا استفاده از قیچی) راحت‌تر خواهند بود. توانایی انجام این کارها کمک می‌کند که اعتمادبه‌نفس کودک ساخته شود و کودک در انجام‌دادن کارهای مدرسه هیجان بیشتری را تجربه کند.

زمان بیشتر برای بازی بدون دغدغه

اگر شروع رسمی مدرسه به تعویق بیفتد، به کودک زمان بیشتری می‌دهد تا کودکی کند، از روزهای آزادش لذت ببرد و آزادانه بازی کند (برخی پژوهش‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که این فعالیت‌ها از فعالیت‌های آموزشی برای بچه‌های کوچک‌تر باارزش‌تر و مفیدتر خواهد بود). به‌تعویق‌ انداختن ثبت‌نام در مهد کودک به شما هم یک سال زمان می‌دهد تا با کودک بیشتر وقت بگذرانید. اگر شما این امکان را دارید که در خانه و در کنار کودک‌تان باشید، از این زمان لذت خواهید برد.

مزایای رفتن به مهد کودک

  1. مهدکودک بستر مناسبی برای آمــوزش‌ کودکان متناسب با سن کودک شما می‌باشد. در مهد کودک مهارت‌هایی از جمله شمارش یا شعر‌های کودکانه یا زبان دوم به آن‌ها آموخته می‌شود.
  2. فرستادن کودک به مهدکودک رشد اجتماعی را تسهیل می‌کند. کودک یاد می‌گیرد چگونه با کودکان هم سن خود و همینطور با مربیان تعامل کند.
  3. مهدکودک اولین فرصت برای تجربه اســتقلال کودکان از مادر می‌شود.
  4. کارگروهی مثل گروه سرود، نمایش‌های عروسکی و تئاتر و سایر بازی‌های گروهی که انجام می‌دهند، باعث می‌شود یاد بگیرد و بداند چطور با دیگران همکاری کرده تا به هدف مشترکی دست پیدا کنند.
  5. فرستادن کودک به مهدکودک به پرورش قوای ذهنی و همینطور مهارت‌های جسمانی وی کمک می‌کند.
  6. ساعاتی که کودک در مهدکودک سپری می‌کند فرصت خوبی برای مادر است تا به امور شخصی خود بپردازد یا استراحت کند.
  7. کودک با قرار گرفتن در محیط مهد کودک برای مدرسه رفتن و ورود به محیط اجتماعی گسترده‌تر آماده می‌شود.

منبع: مجموعه پرچین/parcheen.org

4/5 - (1 امتیاز)
دکمه بازگشت به بالا