سیاسی

روحانی در مهرآباد: تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی آمریکا ناپایدارند

به گزارش حوزه دولت خبرگاری تسنیم، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور، روز سه شنبه در فرودگاه مهرآباد و در پاسخ به پرسشی درباره اهداف سفر به مالزی و ژاپن به خبرنگاران گفت: در مرحله نخست سفر که به دعوت آقای ماهاتیر محمد نخست وزیر مالزی انجام می‌گیرد، عمدتاً روابط چندجانبه دنیای اسلام مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی افزود: در اجلاس سران کوالالامپور،کشورهای مهمی از دنیای اسلام در سطح سران شرکت می‌کنند. ایران، ترکیه، پاکستان، قطر، مالزی و اندونزی، جزو کشورهایی هستند که در سطح سران در این اجلاس حضور دارند.

رئیس‌جمهور در آغاز سفر به دو کشور مالزی و ژاپن اعلام کرد: سیاست نگاه به شرق و روابط نزدیک‌تر با کشورهای مهم آسیایی همواره جزو اهداف جمهوری اسلامی ایران بوده و سفر به کوالالامپور و توکیو که به دعوت مقام‌های ارشد این دو کشور انجام می‌گیرد، در راستای این سیاست تهران است.

روحانی با بیان اینکه این اجلاس مسبوق به سابقه است، گفت: در سال‌های پیش در سطح نخبگان و روشنفکران 5 اجلاس در همین ارتباط در مالزی برگزار شده است اما این اولین اجلاس در سطح سران کشورهای اسلامی است.

وی با تاکید بر اینکه دنیای اسلام پتانسیل‌های بسیار زیادی از لحاظ جغرافیایی، انرژی، جمعیت، صنعت، فرهنگ و تمدن دارد که متأسفانه به رغم این توانمندی‌های گسترده، همچنان با مشکلاتی مواجه است، افزود: تروریسم، جنگ و خونریزی، مداخلات خارجی‌ها و عدم شرایط لازم برای توسعه مورد نیاز دنیای اسلام و فقر از جمله مشکلاتی است که دنیای اسلام با آنها مواجه است.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران و مالزی در زمینه مسائل منطقه‌ای و دنیای اسلام، نظرات مشترک فراوانی دارند، نظر هر دو کشور درباره ضرورت گفت‌وگو و مذاکره برای حل مسائل جهان اسلام و اسلام رحمانی و اعتدالی، مشترک است.

روحانی افزود: در ارتباط با این دو سیاست، در سال‌های گذشته طرح‌هایی را اعلام کردم که اولین آن منجر به یک قطعنامه مهم در مجمع عمومی سازمان ملل متحد شد. 2 بار این قطعنامه جهان عاری از خشونت تصویب شد که تحت عنوان امنیت و تعاملی که مد نظر ما است، مطرح می‌شود و امسال در سازمان ملل مسأله صلح هرمز مطرح شد. این طرح تحت عنوان طرح امید،، مورد استقبال بسیاری از کشورهای جهان و همچنین نخبگان و روشنفکران قرار گرفت.

وی گفت: معتقدیم مسایل منطقه تنها از راه گفتگو حل و فصل خواهد شد. بنابراین این یک قدم مهم و جدیدی برای دنیای اسلام است با یک ترکیب خاص از کشورهای بسیار مهم و تأثیرگذار در دنیای اسلام که می‌دانیم برخی از این کشورها از لحاظ توسعه‌ای و نظامی و انرژی پیش رفته‌اند و جایگاه خاصی دارند. در مجموع برای این اجلاس جهت دنیای اسلام، اهمیت فراوانی قائل هستیم.

رئیس‌جمهور به ملاقات‌های حاشیه‌ای در این اجلاس اشاره کرد و گفت: در حاشیه این اجلاس با نخست وزیر مالزی به عنوان کشور دوست و همچنین دیگر کشورهای شرکت‌کننده، گفت‌وگو خواهیم داشت.

روحانی به روابط ایران و ژاپن به‌ویژه از آغاز دولت یازدهم اشاره کرد و اظهارداشت: طی این شش سال روابط دو کشور به‌ویژه در دوران نخست وزیری آقای آبه توسعه یافته است.در همه سفرهایی که به نیویورک برای شرکت در اجلاس مجمع عمومی داشته‌ام با نخست وزیر ژاپن دیدار و ملاقات کرده‌ام.در خردادماه امسال نیز ایشان به تهران آمدند، ملاقات با مقام معظم رهبری و اینجانب داشتند و بحث‌های بسیار خوبی راجع روابط دو جانبه و مسایل مختلف داشتیم.

وی با بیان اینکه در سال جاری این سومین دیدار با نخست وزیر ژاپن خواهد بود، گفت: در حال حاضر نودمین سال در روابط سیاسی بین ایران و ژاپن است. ژاپن بعد از انقلاب در ایران فعالیت‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری‌های خوب و مهمی داشته است. الان هم راجع به مسائل زیست محیطی با هم مذاکرات تنگاتنگ و خوبی داریم. اگر امروز کاهش روابطی می‌بینیم این کاهش روابط موقت به دلیل فشار ظالمانه آمریکا و تحریم غیرقانونی است.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: این حرکت و تحریم، ناپایدار خواهد بود و همه کشورهای دنیا می‌خواهند با ایران رابطه نزدیک و خوب داشته باشند مخصوصاً کشورهایی که از لحاظ سنتی روابط خوبی با هم داشته‌ایم.

تکمیل می‌شود…
منبع:خبرگزاری تسنیم

به این مقاله امتیاز دهید
دکمه بازگشت به بالا