سیاسی

سفارت روسیه قطعنامه علیه ایران را محکوم کرد

سفارت روسیه در تهران در بیانیه‌ای با انتقاد از اقدامات ضد ایرانی و تحریک‌آمیز آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: «در پس تلاش‌ها و صدور قطعنامه در شورای حکام به‌وضوح تمایل این کشور‌ها برای معرفی تهران به‌عنوان تهدید اصلی در خاورمیانه به هر روشی و در نتیجه منحرف کردن توجه جهانی از بحران غزه دیده می‌شود.»

به گزارش خبرویژه، سفارت فدراسیون روسیه در تهران، در بیانیه‌ای که امروز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳، در کانال رسمی خود در پیام رسان تلگرام به اشتراک گذاشت، به بررسی ابعاد قطعنامه ضد ایرانی و تحریک آمیز آمریکا و تروئیکای اروپایی بر علیه ایران پرداخت.

در این بیانیه آمده است: در روز ۲۱ نوامبر، شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به بررسی پیش‌نویس قطعنامه‌ای پرداخت که به موضوع تضمین‌ها در ایران مربوط می‌شود. این پیش‌نویس به ابتکار کشور‌های بریتانیا، آلمان، فرانسه و ایالات متحده تهیه شده است، کشور‌هایی که در مدت بسیار طولانی در تلاشند تا در سطح جهانی و به ویژه در آژانس، تنش‌ها را در خصوص برنامه هسته‌ای ایران افزایش دهند. در پس این تلاش‌ها به وضوح تمایل آنها برای معرفی تهران به عنوان تهدیدی اصلی در خاورمیانه به هر روشی و در نتیجه منحرف کردن توجه جهانی از بحران غزه دیده می‌شود.

سفارت روسیه در تهران افزود: قابل توجه است که در میان نویسندگان مشترک این قطعنامه، کشور‌هایی قرار دارند که به طور عمد به نقض‌های جدی قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل پرداخته و از انجام تعهدات خود در توافق هسته‌ای (برجام) خودداری کرده‌اند و همچنین تلاش‌های چندجانبه برای احیای این توافق را مختل کرده‌اند. به نظر می‌رسد که این کشور‌ها امیدوارند که جامعه بین‌المللی فراموش کند که چه عواملی باعث رکود عمیق این توافقات مهم شده است. کشور‌های اروپایی عضو برجام، با همکاری نزدیک با واشنگتن، به شدت در حال “تخریب تصویر” تهران هستند و تمام مسئولیت‌ها را به دوش آن می‌گذارند. واضح است که اگر برجام امروز همچنان جاری بود، هرگونه تردید در مورد برنامه هسته‌ای ایران به طور خودکار برطرف می‌شد. اما ظاهرا این وضعیت برای برخی در غرب که از تنش‌های پیرامون ایران بهره‌برداری سیاسی می‌کنند، مطلوب نیست و آنها به تکرار تهدیدات واهی ناشی از فعالیت هسته‌ای صلح آمیز ایران ادامه می‌دهند.

در این بیانیه تصریح شد: روسیه این قطعنامه را به عنوان حرکتی در جهت نادرست تلقی می‌کند. روشن است که اهداف مبتکران این قطعنامه کاملاً متفاوت بوده و هیچ ارتباطی با عدم گسترش سلاح‌های هسته‌ای ندارد. با اینکه کشور‌های غربی ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد موفق به تصویب این “محصول” شدند، اما در واقعیت تنها ۱۹ از ۳۵ کشور عضو شورای حکام به آن رأی مثبت دادند. سایر کشورها، که شامل کشور‌های اکثریت جهانی هستند، یا به آن رأی ممتنع یا رأی منفی دادند.

سفارت روسیه خاطرنشان کرد: روسیه به طور قاطع این قطعنامه را رد کرد و آن را کاملاً نامناسب و غیرمؤثر در ایجاد تعامل سازنده بین طرف ایرانی و آژانس دانست. در واقع، این اقدام انگلوساکسون‌ها و «دوگانه اروپایی» به منظور تضعیف این تعامل طراحی شده است. این واقعیت که متن پیش‌نویس این سند، قبل از انتشار گزارش‌های مربوطه آژانس، در میان کشور‌های عضو شورای حکام توزیع شده و همزمان با سفر رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران و دیدار او با مقامات جمهوری اسلامی ایران و بازدید از تأسیسات هسته‌ای به همراه بازرسان آژانس، منتشر شده، گواه این موضوع است.

در ادامه این بیانیه همچنین آمده است: به نظر می‌رسد که چشم‌انداز تقویت همکاری‌ها بین تهران و آژانس برای غربی‌ها خوشایند نیست و با برنامه‌های آنها همخوانی ندارد. آنها آماده‌اند هر اقدامی انجام دهند تا سیاست “فشار حداکثری” خود را در قبال ایران توجیه کنند، سیاستی که با خروج آمریکا از “توافق هسته‌ای” در سال ۲۰۱۸ آغاز شد. در واقع، این رویکرد مخرب مدت‌هاست که اعتبار خود را از دست داده و تنها به افزایش تضاد‌ها و تنش‌ها منجر می‌شود.

سفارت روسیه در پایان تاکید کرد: طرف روسی امیدوار است که این موضوع توسط ریاست آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز درک شود و نباید به کشور‌های که به دلایل سیاسی و به در راستای احساسات ایران هراسی خود عمل می‌کنند، اجازه داده شود که بر آژانس تسلط یابند. قابل توجه است که در سفر رافائل گروسی مدیرکل آژانس به ایران، وی بر ادامه تعامل سازنده با تهران تأکید کرد. مسکو امیدوار است که او به این مسیر ادامه دهد و به قطعنامه‌های جانبدارانه‌ای که از نظر قانونی اعتبار ندارند، توجه نکند.

قطعنامه پیشنهادی سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه، آلمان و آمریکا علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان، در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصویب شد.

در این قطعنامه که با ۱۹ رای موافق، ۱۲ رای ممتنع و ۳ رای مخالف به تصویب رسید، بدون اشاره به همکاری‌های ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، از تهران خواسته شده تا برای حل و فصل مسائل ادعایی پادمانی «اقدامات ضروری و فوری» صورت دهد.

در این سند ادعا‌های سیاسی پادمانی و ریشه‌دار در اسناد جعلی رژیم صهیونیستی تکرار و از ایران خواسته شده تا بدون فوت وقت در خصوص «ذرات اورانیوم با منشاء انسانی در دو مکان اعلام نشده در ایران، توضیحات معتبر ارائه و آژانس را از مکان (های) فعلی مواد هسته‌ای و/یا تجهیزات آلوده مطلع کند.»

قطعنامه یادشده همچنین از ایران می‌خواهد که «اطلاعات، اسناد و پاسخ‌های مورد نیاز آژانس» را در این زمینه ارائه و دسترسی به مکان‌ها و مواد مورد نیاز بازرسان آژانس را فراهم کند. در این قطعنامه آمده است: ارائه این اطلاعات و فراهم کردن دسترسی‌ها توسط ایران و انجام راستی‌آزمایی‌های بعدی توسط آژانس بر اساس توافقنامه ان‌پی‌تی، برای دبیرخانه ضروری است تا گزارش کند که دیگر مسائلی باقی‌نمانده و نیاز به بررسی شورای حکام و اقدام در این زمینه نیست.

به این مقاله امتیاز دهید
دکمه بازگشت به بالا