اجتماعی

صدای پای بحران آب در تهران می‌آید

در آستانه تعطیلات نوروزی، سنت دیرینه خانه تکانی در تمامی شهرها موجب رشد قابل توجه مصرف آب در بخش خانگی شده و خطر کمبود منابع را تشدید کرده است.

به گزارش خبرویژه به نقل از اطلاعات، طبق جدیدترین آمار اعلامی از سوی وزارت نیرو، باوجود بارش های اخیر، ذخیره آب پشت سدهای کشور به ۲۲ میلیارد متر مکعب رسیده که در مقایسه با سال گذشته ۵ درصد کاهش دارد.همچنین ورودی آب به مخازن سدها به ۸ میلیارد متر مکعب رسیده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲۹ درصد کاهش داشته است. بررسی های اخیر نشان می دهد که میزان مصرف آب در بخش خانگی کشور به دلیل آغاز سنت خانه تکانی حدود ۱۵ درصد افزایش یافته است که می تواند برای تأمین آب در هفته های آینده مشکل ساز شود.

گزارش خبرنگار ما می افزاید: در استان تهران که بالغ بر ۲۰ درصد از جمعیت کشور ساکن هستند، از ابتدای سال آبی جاری (اول مهر) تا دیروز فقط ۸۵ میلی‌متر بارندگی صورت گرفته که نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته ۲۵ میلی‌متر کمتر شده است.

از سوی دیگر، رکورد مصرف زمستانی آب در تهران هم دیروز شکست و میزان مصرف آب از ۴۸ هزار لیتر در ثانیه فراتر رفت.در همین زمینه عباس علی‌آبادی وزیر نیرو ابراز امیدواری کرد با کمک عموم مردم، تابستان سال آینده بدون ایجاد محدودیت‌های آبی در استان تهران سپری شود.

وی بر لزوم اصلاح الگوی مصرف و بهینه‌سازی استفاده از آب تأکید کرد و گفت: بازچرخانی آب در تمامی مناطق کشور باید با جدیت پیگیری و انجام شود و برنامه‌ریزی دقیق برای تأمین پایدار آب برای فصل تابستان تدوین شود.

وزیر نیرو با اشاره به لزوم کاهش تلفات آب و ارتقای بهره‌وری در شبکه‌های توزیع، گفت: اینکه کسی تصور کند با پرداخت پول مجاز به اسراف است، یک تفکر اشتباه است. ما باید فرهنگ مصرف صحیح را در جامعه نهادینه کنیم و سیاست‌های کنترلی مؤثری در این زمینه اعمال شود.

علی‌آبادی با اشاره به اهمیت اصلاح اقتصاد آب و ایجاد انگیزه برای ورود سرمایه‌گذاران به این بخش، اظهار داشت: اقتصاد آب باید متحول شود. ما باید زیرساخت‌های اقتصادی این حوزه را اصلاح کنیم تا سرمایه‌گذاران به این صنعت ورود کنند. بدون ایجاد جذابیت اقتصادی، امکان توسعه پایدار در این بخش وجود نخواهد داشت.

در همین زمینه مدیر عامل آبفای استان تهران هم ضمن درخواست برای صرفه جویی ۲۰ درصدی در مصرف آب، گفت: در حال حاضر برنامه‌ای برای جیره بندی آب در استان تهران نداریم. محسن اردکانی گفت: برای شهر تهران یک میلیارد و ۱۰۰میلیون متر مکعب آب نیاز است و هر شهروند تهرانی روزانه به طور متوسط ۲۵۰لیتر آب مصرف می‌کند که این رقم در مقایسه با استانداردهای جهانی برای شهرهای دارای اقلیم مشابه بسیار بالاست.

به این مقاله امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا