طالبان: ایران مهاجرین افغان را به اجبار خارج نکند!
«پالیسی (سیاست) امارت اسلامی افغانستان با تمام کشورها از جمله ایالات متحده آمریکا روشن و متوازن است. ما از سرمایهگذاری آمریکاییها در افغانستان استقبال میکنیم و میخواهیم در روشنی منافع ملی و ارزشهای اسلامی خویش با آنها روابط مثبت داشته باشیم. اما باید گفت که اعمال فشار در افغانستان هیچگاهی نتیجه نداده است و این نشان روشنی هست برای همه دولت ها.»
به گزارش خبرویژه، «سهیل شاهین» معتقد است امارت اسلامی افغانستان با جمهوری اسلامی ایران مدت زیادی هست که روابط حسنه دارد در زمان اشغال افغانستان ما با جمهوری اسلامی ایران روابط خوب و حسنهای داشتیم که در حال حاضر نیز این روابط گسترش یافته است و در آینده نیز دوام خواهد کرد که این روابط جایگاه و اهمیت خاص دارد.
روابط ایران و طالبان افغانستان با فراز و نشیب همراه بوده است. با به قدرت رسیدن طالبان روابط میان ایران و امارت اسلامی بهبود یافت. اگرچه ایران با امارت اسلامی روبط چندجانبه دارد ولی هنوز آنرا به رسمیت نمیشناسد.
به رغم بهبود روابط در زمینههای گوناگون، موضوعاتی چون «حق آبه هیرمند» و «مساله مهاجران افغان در ایران» همچنان چالش برانگیز هستند.
حضور گسترده مهاجران غیر قانونی افغان در ایران، باعث شده تا ایران سیاستهایی را در رابطه با ساماندهی این روند انجام دهد. ممانعت از ورود و بازگرداندن مهاجران غیر قانونی افغان از جمله این سیاستهاست.
موضوع روابط دوجانبه ایران و امارت اسلامی و مساله مهاجران دو موضوعی است که در گفتگو با «سهیل شاهین» رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر مورد بررسی قرار داده است که در ادامه آمده است.
«سهیل شاهین»، رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر از تداوم امارت اسلامی با جمهوری اسلامی ایران ابراز خوشبینی کرد و گفت: از زمان فتح افغانستان در روابط امارت اسلامی افغانستان با جمهوری اسلامی ایران در زمینههای زیادی پیشرفت به وجود آمده است و هنوز هم این پیشرفتها بهبود مییابد و به نظر من اکنون که افغانستان یک کشور آزاد و مستقل است فرصت خوبی است که در بین کشورهای همسایه به شمول ایران سرمایهگذاری در تمام میادین صورت گیرد.
به گفته سهیل شاهین، امارت اسلامی افغانستان با جمهوری اسلامی ایران مدت زیادی هست که روابط حسنه دارد در زمان اشغال افغانستان ما با جمهوری اسلامی ایران روابط خوب و حسنهای داشتیم که در حال حاضر نیز این روابط گسترش یافته است و در آینده نیز دوام خواهد کرد که این روابط جایگاه و اهمیت خاص دارد.
رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر خاطرنشان ساخت که پالیسی (سیاست) امارت اسلامی افغانستان با تمام کشورها از جمله ایالات متحده آمریکا روشن و متوازن است. ما از سرمایهگذاری آمریکاییها در افغانستان استقبال میکنیم و میخواهیم در روشنی منافع ملی و ارزشهای اسلامی خویش با آنها روابط مثبت داشته باشیم. اما باید گفت که اعمال فشار در افغانستان هیچگاهی نتیجه نداده است و این نشان روشنی هست برای همه دولت ها.
شاهین: امارت اسلامی ظلم تجاوز و قتل عام و وحشت توسط اسرائیل را علیه مردم مسلمان فلسطین شدیداً محکوم میکند و برای مردم مسلمان و برادر فلسطین کشوری آزاد و مستقل میخواهیم و این را حقشان میدانیم. در این مورد با جمهوری اسلامی ایران و همه کشورهای اسلامی موقف (موضع) همسو و مشابه داریم.
شاهین میگوید: امارت اسلامی ظلم تجاوز و قتل عام و وحشت توسط اسرائیل را علیه مردم مسلمان فلسطین شدیداً محکوم میکند و برای مردم مسلمان و برادر فلسطین کشوری آزاد و مستقل میخواهیم و این را حقشان میدانیم. در این مورد با جمهوری اسلامی ایران و همه کشورهای اسلامی موقف (موضع) همسو و مشابه داریم.
این مقام سیاسی طالبان در پاسخ به این پرسش که بخش زیادی از مهاجران بعد از به قدرت رسیدن طالبان از افغانستان خارج شدند و آیا طالبان تمهیدی برای بازگشت آنها اندیشیده است، گفت که جمهوری اسلامی ایران با نشان دادن اخوت اسلامی باید با مهاجرین افغان داخل ایران برخورد برادرانه داشته باشد در برخی موارد مهاجرین افغان شکایت دارند. این موضوع را امارت اسلامی افغانستان با جمهوری اسلامی ایران بارها مطرح کرده است. ما امیدواریم مسئولین جمهوری اسلامی ایران به این موضوع رسیدگی کند تا شکایات مهاجرین افغان رفع گردد.
شاهین گفت امارت اسلامی از جمهوری اسلامی ایران میخواهد که مهاجرین افغان را به اجبار از ایران خارج نکنند تا آنها به افغانستان برگردند، بلکه باید برگشت آنها داوطلبانه باشد.
سهیل شاهین همچنین افزود اگر تحریمهای اقتصادی علیه افغانستان رفع شود و امارت اسلامی افغانستان به رسمیت شناخته شود، مسأله مهاجرین خود به خود حل میگردد؛ چون در افغانستان شرایط کار فراهم میگردد و مهاجرین به کشور خود باز میگردند.