علائم سویه جدید ویروس کرونا / مراقب باشید
سویه جدید کرونا نسبتا علائمی مشابه با زیرسویههای پیشین دارد که شامل تب، سرفه، سرماخوردگی، گلودرد و درد بدن میشود.
سویه جدید کرونا هر چند به گفته سازمان جهانی بهداشت خطرات شدیدی چون مرگ و میر ندارد، اما نیازمند رعایت پروتکلهای بهداشتی است.
هنوز خاطرات تلخ روزهای کرونایی از یاد مردم جهان نرفته است که خبری از شیوع سویه جدید کرونا در رسانهها در حال انتشار است. سویهای که شاید به خطرناکی سویههای پیشین نباشد اما زنگ هشداری مهم برای رعایت پروتکلهای بهداشتی است.
طبق اعلام کارشناسان حوزه بهداشت و درمان، زیرسویه جدید با نام اختصاری JN.۱، از نوادگان گونه اُمیکرون و از نوع قبلی آن به نامBA ۲.۸۶ به وجود آمده است. این ویروس نسبتا علائمی مشابه با زیرسویههای پیشین دارد که شامل تب، سرفه، سرماخوردگی، گلودرد و درد بدن میشود.
از نکات مهم درباره سویه جدید کرونا که نیازمند توجه ویژه همگان است، قابلیت سرایت بیشتر و گسترش سریعتر آن در مقایسه با سویههای دیگر کروناست. طبق آنچه سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است این سویه جدید کرونا برای نخستین بار در کشور ایالات متحده آمریکا شیوع پیدا کرد و از آن زمان تا به امروز در 41 کشور جهان گسترش یافته است.
با این حال براساس اطلاعاتی که سازمان جهانی بهداشت به تازگی ارائه کرده است، چندان شیوع این سویه جدید نگران کننده نیست. چرا که واکسنهای کرونا همچنان در برابر این سویه و سایر سویههای در گردشِ ویروس کرونا موثر و مفید هستند. اما در عین حال با توجه به بازه زمانی شیوع این سویه که با فصل شیوع بیماریهای تنفسی همچون آنفولانزا، ذات الریه و سنسیشیال تنفسی تقارن پیدا کرده است، ممکن است عاملی برای شدت گرفتن شیوع این ویروسها در برخی از کشورها باشد.
در نهایت آنچه مهم است تلاش همگانی برای رعایت پروتکلهای بهداشتی به منظور جلوگیری از شیوع بیشتر این ویروس و خطرات احتمالی آن است که سازمان جهانی بهداشت هم دستورالعمل هایی را برای جلوگیری از ابتلا به عفونت و بیماریهای شدید در این شرایط اعلام کرده است که شامل استفاده از ماسک در مناطق شلوغ و سرپوشیده، شست و شوی مرتب دستان، تزریق واکسن های مربوطه، پرهیز از حضور در مجامع و دادن تست کرونا در صورت داشتن علائم میشود.