اجتماعی

مغز مدیر کنترل ترافیک دارد!

این کشف بینش‌های ارزشمندی درباره چگونگی سازماندهی مغز ما ارائه می‌دهد و نشان می‌دهد که هدف‌گیری اینترنورون‌ها ممکن است روزی به درمان اختلالات مرتبط با ریتم‌های مغزی آسیب‌شناختی کمک کند.

به گزارش خبرویژه، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد نوعی از یاخته‌های مغزی، نقش مدیران کنترل ترافیک را در مغز ایفا می‌کنند.

مطالعه جدیدی نشان می‌دهد که اینترنورون‌ها -یاخته‌های مغزی که فعالیت سایر نورون‌ها را تنظیم می‌کنند- همانند مدیران ترافیک در هیپوکامپ عمل می‌کنند، ناحیه‌ای که برای یادگیری و حافظه بسیار حیاتی است. محققان دریافتند که فعال‌سازی یک اینترنورون منفرد، فعالیت همزمان سلول‌های مغزی را در هنگام استراحت برمی‌انگیزد که احتمالاً به شکل‌گیری حافظه کمک می‌کند.

این کشف نشان می‌دهد که اینترنورون‌ها چگونه بر امواج مغزی تأثیر می‌گذارند و حاکی از آن است که اختلال در عملکرد آن‌ها ممکن است به بروز اختلالاتی مانند صرع، اوتیسم و اسکیزوفرنی منجر شود. این یافته‌ها می‌تواند منجر به ارائه درمان‌های هدفمند برای شرایط عصبی مرتبط با ریتم‌های غیرطبیعی مغز شود.

این مطالعه که توسط مارکو بوکیو در دانشکده روان‌شناسی دانشگاه دورهام انگلیس انجام شده، نشان می‌دهد که سلول‌های مغزی خاصی موسوم به اینترنورون‌ها می‌توانند همچون مدیران ترافیک درونی ما عمل کنند. این پژوهش با درک چگونگی ارتباط این سلول‌های مغزی، دریچه‌های احتمالی جدیدی را برای درمان‌های آتی اختلالات عصبی می‌گشاید. تا پیش از این، مشخص نبود که اینترنورون‌های منفرد چگونه در الگوهای کلان فعالیت مغزی مشارکت می‌کنند.

اینترنورون‌ها تا حدودی همانند مدیران ترافیک مغز عمل می‌کنند که با تنظیم فعال‌سازی سایر سلول‌های مغزی، مانند یک سیستم ترمز پیچیده رفتار می‌کنند. این کنترل از اهمیت حیاتی برخوردار است، زیرا هنگامی که اینترنورون‌ها به شکلی متفاوت عمل می‌کنند، می‌توانند به بروز اختلالات عصبی مانند صرع، اوتیسم و اسکیزوفرنی کمک کنند. این کشف بینش‌های ارزشمندی درباره چگونگی سازماندهی مغز ما ارائه می‌دهد و نشان می‌دهد که هدف‌گیری اینترنورون‌ها ممکن است روزی به درمان اختلالات مرتبط با ریتم‌های مغزی آسیب‌شناختی کمک کند. این یافته‌ها در مجله PLOS Biology منتشر شده است.

به این مقاله امتیاز دهید
دکمه بازگشت به بالا