سلامت

بهترین رژیم غذایی برای دیابتی‌ها

دیابت یک بیماری مزمن و متابولیک است که در آن بدن به درستی نمی‌تواند قند را جذب و استفاده کند. در این مقاله از اقتصاد آنلاین به معرفی راهنمای رژیم غذایی بیماران دیابتی خواهیم پرداخت.

به گزارش خبرویژه، غذای دیابتی ها باید به گونه‌ای طراحی شود تا کنترل قند خون را آسان کند. این نوع برنامه غذایی باید حاوی مقادیر مناسب کربوهیدرات، پروتئین و چربی باشد. همچنین باید از خوراکی‌های فیبردار و کم‌کالری استفاده گردد. هدف اصلی این است که فرد بتواند قند خون خود را در محدوده طبیعی نگه دارد و از عوارض جدی دیابت همچون بیماری‌های قلبی عروقی، کلیوی، چشمی و عصبی پیشگیری کند.
در طراحی برنامه غذایی دیابتی ها باید به چند نکته مهم توجه داشت:

  • توزیع متعادل کربوهیدرات، پروتئین و چربی در وعدههای غذایی
  • افزودن فیبر کافی برای کندسازی جذب قند خون
  • محدودیت مصرف قندها و شیرینیها
  • استفاده از چربیهای سالم مانند روغن زیتون، آووکادو و آجیل
  • انتخاب غلات کامل به جای غلات تصفیهشده
  • مصرف میوه و سبزی فراواندریافت

با رعایت این اصول، می‌توان رژیم غذایی مناسبی برای بیماران دیابتی طراحی کرد و به کنترل بهتر قند خون و پیشگیری از عوارض دیابت کمک نمود.

بهترین مواد غذایی برای دیابتی ها

1- ماهی‌های چرب: منبع ارزشمند امگا
امروزه، بحث دیابت و کرونا بسیار مطرح است. بنابراین، به نکات تغذیه‌ای برای پیشگیری و کنترل این بیماری‌ها باید توجه بیشتری نمود. «ماهی‌های چرب» سرشار از اسیدهای چرب امگا-۳ هستند که التهاب و سایر عوامل مسبب بیماری‌های قلبی و سکته را کاهش می‌دهند. ماهی‌هایی مانند سالمون، ساردین، شاه ماهی و قزل آلا، منابع غنی از اسیدهای چرب امگا-۳ محسوب می‌شوند. دریافت مقدار کافی از این اسیدها به صورت منظم، به خصوص در مبتلایان به بیماری دیابت، امری مهم و حیاتی است.
نارسایی در ترمیم زخم یکی از شایع‌ترین عوارض مزمن بیماری دیابت است که عوامل مختلفی در پیدایش آن نقش دارند. با توجه به اثرات ضدالتهابی و عروقی اسیدهای چرب امگا-۳ موجود در ماهی‌های چرب، بسیاری از مکانیسم‌های بالقوه‌ای را که در ترمیم زخم نقش دارند، تعدیل و ترمیم می‌کنند و در بهبود زخم موثر واقع می‌شوند. علاوه بر این، ماهی سرشار از پروتئین است و سبب سیری زودرس و جلوگیری از پرخوری می‌شود.
۲- سبزیجات برگ سبز
سبزیجات برگ سبز مواد مغذی، کم‌کالری و سیرکننده هستند. این دسته از سبزیجات از جمله بهترین خوراکی‌ها برای پیشگیری یا کنترل دیابت محسوب می‌شوند. سبزیجات برگ سبز هم سطح پایینی از کربوهیدرات دارند و هم سطح قند خون را کاهش می‌دهند. اسفناج، کلم و سایر سبزیجات برگ سبز، منابع غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند ویتامین C هستند. افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ باید بدانند که سبزیجات برگ سبز سطح قند خون ناشتا را پایین می‌آورند و فشارخون را کاهش می‌دهند. همچنین این سبزیجات خطر بیماری‌های چشمی مرتبط با دیابت مانند آب مروارید را کاهش می‌دهند.
۳-دارچین
دارچین یکی از خوشمزه‌ترین ادویه‌ها و سرشار از آنتی‌اکسیدان است. تحقیقات نشان داده‌اند که دارچین سطح قند خون را کاهش می‌دهد و عملکرد هورمون انسولین را بهبود می‌بخشد. علاوه بر این، دارچین سطح کلسترول و تری‌گلیسیرید را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ و ۲ کاهش می‌دهد. برای پیشگیری یا کنترل دیابت، افزودن یک قاشق چایخوری دارچین به رژیم غذایی روزانه توصیه می‌شود.

۴- تخم مرغ
«تخم‌مرغ» یک منبع غنی از پروتئین است و ساعت‌ها شما را سیر نگه می‌دارد. علاوه بر این، تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف تخم‌مرغ می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش دهد. در یک مطالعه، افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ که روزانه ۲ عدد تخم‌مرغ کامل مصرف می‌کردند، سطح کلسترول و قند خون آن‌ها کاهش یافت. همچنین، تخم مرغ می‌تواند سلامت چشم‌ها را به‌خصوص در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ بهبود بخشد.
۵- دانه چیا
«دانه چیا» یک ماده غذایی مغذی و مفید برای افراد مبتلا به دیابت است. این دانه‌ها سرشار از فیبر رژیمی و کم کالری هستند و می‌توانند به کنترل وزن کمک کنند. همچنین، ترکیبات موجود در دانه‌های چیا می‌توانند سیستم آنتی‌اکسیدانی بدن را بهبود بخشند، سطح قند خون را کنترل کنند و به بهبود تحمل انسولین کمک کنند. برای پیشگیری، کنترل و درمان دیابت نوع ۲، گنجاندن دانه‌های چیا در رژیم غذایی روزانه توصیه می‌شود.
6- خواص سرکه سیب

آیا می‌دانستید که «سرکه سیب» باعث احساس سیری طولانی‌مدت می‌شود؟ اگر قصد پیشگیری، کنترل یا درمان دیابت نوع دو را دارید، بهتر است بدانید که سرکه سیب می‌تواند سطح ترشح انسولین را بهبود و قند خون ناشتا را کاهش دهد. طبق تحقیقات، افرادی که روزانه قبل از خواب دو قاشق غذاخوری سرکه سیب مصرف می‌کنند، تا ۶ درصد کاهش قند خون ناشتا دارند.
7- خواص آووکادو
آووکادو به دلیل داشتن چربی‌های غیراشباع با یک پیوند دوگانه، یکی از بهترین غذاها برای سلامت قلب محسوب می‌شود. فیبر، پتاسیم و لوتئین موجود در آن، به کاهش کلسترول خون، کاهش التهاب بدن و حفظ فشار خون در محدوده طبیعی کمک می‌کنند. در هر سروینگ (۵۰ گرم) آووکادو، ۸۰ کالری انرژی، ۶ گرم چربی سالم و انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی وجود دارد.

5/5 - (1 امتیاز)
دکمه بازگشت به بالا