اقتصادی

چه تعداد هواپیما در ایران قادر به فعالیت هستند؟

براساس آخرین آمار موجود، در حال حاضر ۱۵۰ فروند هواپیما در کشور موجود است که به طور تقریبی نیمی از آنها عملیاتی هستند و نیمی دیگر در مراکز تعمیراتی در حال گذراندن چک‌های پروازی و فنی قرار دارند تا به چرخه عملیاتی بازگردند.

به گزارش خبر ویژه، تعداد هواپیماهای فعال و عملیاتی یکی از مهمترین شاخص‌های صنعت هوانوردی به شمار می‌آید؛ شاخصی که تحت تاثیر عواملی چون تامین قطعات، انجام تعمیرات اساسی، چک‌های دوره‌ای و شرایط ناوگان به طور مداوم در حال تغییر است.

صنعت هوانوردی ایران سال‌هاست که تحت تاثیر تحریم‌ها، فراز و نشیب ‌های بسیاری را طی کرده و این موضوع باعث شده که تعداد ناوگان کاهش یابد و همچنین سن فرسودگی هواپیماها نیز بالا رود.

آن طور که سال گذشته رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اعلام کرده بود عمر ناوگان هوایی فعال در کشور بالای ۲۰ سال است که پاسخگوی نیازها در این بخش نیست. همچنین در حال حاضر ۷۰ فروند هواپیما داریم و این در حالی است که باید حداقل ۵۰۰ هواپیمای فعال داشته باشیم.

البته در خصوص تعداد هواپیمای مورد نیاز در کشور نظرات متعددی مطرح می‌شود و برخی از کارشناسان معتقدند به کمتر از ۲۰۰ فروند هواپیما در کشور نیاز است.

رییس سازمان هواپیمایی کشوری نیز سال گذشته اعلام کرد که در حال حاضر حدود ۱۵۰ فروند ناوگان عملیاتی داریم که به صورت مرتب وارد چرخه عملیاتی و تعمیر می‌شوند.

به نقل از ایسنا، شیرودی در تازه‌ترین اظهارات خود درباره وضعیت هواپیماهای زمین‌گیر نیز گفته که آمار ناوگان زمین‌گیر به دلیل قرار گرفتن هواپیماها در چرخه‌های چک‌های دوره‌ای و تعمیرات به‌صورت لحظه‌ای تغییر می‌کند و نمی‌توان عدد ثابتی برای آن اعلام کرد اما  به‌طور تقریبی نیمی از هواپیماهای موجود در حال حاضر عملیاتی هستند و نیمی دیگر در مراکز تعمیراتی در حال گذراندن چک‌های پروازی و فنی هستند تا به چرخه عملیاتی بازگردند.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری همچنین در خصوص تعداد هواپیماهای آسیب‌دیده در جریان جنگ تحمیلی سوم گفته که خسارات وارده به این هواپیماها از سطح جزئی تا کلی متفاوت است. با این حال، تعداد هواپیماهایی که در چرخه عملیاتی بودند و دچار آسیب شدند، کمتر از ۱۰ فروند است.

به طور کل اظهارات این مقام مسئول نشان می دهد که زمین‌گیر بودن بخشی از ناوگان هوایی لزوما به معنای از رده خارج شدن هواپیماها نیست، بلکه تعداد قابل توجهی از این هواپیماها طی بازرسی‌های فنی و بررسی‌های دوره‌ای موقتا از چرخه خارج می‌شوند و دوباره به ناوگان عملیاتی بازمی‌گردند.

به این مقاله امتیاز دهید
16
17

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا