سیاسی

جزئیات جدید حمله به پادگان بمپور منتشر شد

حملات موشکی ارتش ایالات متحده به مناطقی در استان‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان، تنش‌های نظامی را وارد مرحله تازه‌ای کرد.

به گزارش خبر ویژه، بامداد امروز جنوب و جنوب شرق ایران یکی از ناآرام‌ترین و پرحادثه‌ترین شب‌های خود را سپری کرد. حملات موشکی ارتش ایالات متحده به مناطقی در استان‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان، تنش‌های نظامی را وارد مرحله تازه‌ای کرد. کانون اصلی این حملات، پادگان تیپ ۳۸۸ پیاده مکانیزه ارتش در بمپور ایرانشهر و برج مراقبت دریایی چابهار بود؛ حملاتی که هم‌زمان با تهدید‌های تازه دونالد ترامپ برای افزایش فشار نظامی انجام شد.

بنا بر گزارش‌های رسمی و محلی، بامداد امروز پادگان تیپ ۳۸۸ نیروی زمینی ارتش در بمپور ایرانشهر هدف اصابت مستقیم موشک قرار گرفت. ارتش جمهوری اسلامی با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که در این حمله «هفت نفر از کارکنان پایور و وظیفه به شهادت رسیده‌اند و شماری مجروح شده‌اند». ارتش در بیانیه خود اعلام کرد که به دلیل رعایت اصول پدافند غیرعامل، تلفات انسانی بیشتر نشده است؛ با این حال، گزارش‌های محلی و آمار اعلام‌شده از سوی مسئولان منطقه، تصویری متفاوت از ابعاد این حمله و میزان خسارت‌های انسانی ارائه می‌دهد.

جزئیات حمله دیشب به پادگان ایرانشهر
در پی این تجاوز نظامی، خدیجه نارویی، سخنگوی شورای اسلامی شهر ایرانشهر، در گفت‌وگویی صریح جزئیات حادثه را شرح داد و گفت: «شب گذشته به پادگان ۳۸۸ بمپور با ۱۱ تا ۱۳ موشک حمله شده است. متأسفانه در جریان این حمله ۸ نفر شهید شدند که ۵ نفر از آنها سرباز وظیفه و ۳ نفر نیروی کادر ارتش بوده‌اند.»

به گفته او دلیل اختلاف تعداد اعلامی شهدا با بیانیه ارتش این است که یک نفر در بیمارستان درگذشته است.

وی درباره وضعیت مجروحان افزود: «۵۰ نفر در این حمله مجروح شدند که هم‌اکنون ۱۵ نفر از آنها بستری و مابقی به صورت سرپایی مداوا شده‌اند.»

سخنگوی شورای شهر ایرانشهر که خود از پرسنل دانشگاه علوم پزشکی است، تاکید کرد: «شابعات منتشر شده مبنی بر شهادت دویست نفر صحت ندارد. خوشبختانه در حال حاضر مجروح بدحال نیز نداریم».

نارویی در پاسخ به اینکه در شب‌ها گذشته نیز حملاتی صورت گرفته یا نقاطی غیر از پادگان هدف بوده است، گفت: «چند شب پیش فرودگاه ایرانشهر هدف قرار گرفت که متاسفانه در آن حادثه مرحوم خالد قادری کارمند اداره هواشناسی که در شیفت شب مشغول خدمت بود، به شهادت رسید. در حمله دیشب اما نقطه‌ای غیر از پادگان، هدف قرار نگرفته است.»

وی در پاسخ به اینکه چرا با وجود مشخص بودن تهدیدها، سربازان جابه‌جا نشده و تدابیر لازم صورت نگرفته بود؟ گفت: «پادگان ۳۸۸ در واقع ستاد فرماندهی بوده است».

حمله دوباره به چابهار
حمله به پادگان بمپور تنها رویداد نظامی شب گذشته نبود و هم‌زمان، چابهار نیز بار دیگر هدف حملات قرار گرفت. در ادامه حملات دیشب برج مراقبت دریایی چابهار در جنوب استان سیستان و بلوچستان نیز برای دومین بار طی روز‌های اخیر هدف حملات هوایی ارتش آمریکا قرار گرفت. این برج عمدتاً برای هدایت عملیات جست‌و‌جو و نجات دریایی، کمک به صیادان محلی و پشتیبانی از ایمنی تردد دریایی مورد استفاده قرار می‌گرفت. هدف قرار دادن مکرر این زیرساخت غیرنظامی در کنار تداوم محاصره دریایی بنادر ایران توسط ناوگان ایالات متحده (شامل بیش از ۲۰ ناو جنگی)، نگرانی‌ها درباره افزایش فشار بر زیرساخت‌های ساحلی و معیشت ساکنان سواحل مکران را افزایش داده است.

تصویری از حمله به برج مراقبت دریایی چابهار در شامگاه ۲۴ تیر

۳۰ غیرنظامی جان باختند
جزئیات این تلفات، اما هنوز به صورت رسمی منتشر نشده است. فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که در حمله‌های روز‌های اخیر ۳۰ غیرنظامی جان باخته‌اند. با این حال، دولت هنوز آمار تفکیکی و دقیق تلفات انسانی غیرنظامی را به صورت رسمی منتشر نکرده است.

بنا بر خبر‌های جسته‌گریخته در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی، هویت برخی از قربانیان غیرنظامی حملات اخیر شامل یک نگهبان آب در شهرستان ماهشهر، یک تکنسین مخابرات در بندر لنگه، سه نفر از اعضای یک خانواده در حاجی‌آباد بندرعباس، یک زن در جریان حملات شب گذشته در چابهار بوده است.

عدم انتشار اطلاعات دقیق و رسمی از سوی مراجع دولتی، فضا را برای گمانه‌زنی‌ها باز گذاشته و بر نگرانی افکار عمومی افزوده است. این درحالی است که در شرایط بحرانی کنونی، شفافیت اطلاعاتی حق ابتدایی شهروندان است.

تشدید حملات و تهدید‌های ترامپ
هم‌زمان با تحولات میدانی، لحن مقام‌های آمریکایی نیز تندتر شده است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در مصاحبه‌ای با شبکه فاکس‌نیوز، لحن خود را نسبت به روز‌های گذشته تندتر کرده است. ترامپ مدعی شده که حملات نظامی طی سه روز آینده تشدید خواهد شد و در صورتی که ایران تا هفته آینده برای مذاکرات جدی به وین بازنگردد، اهداف بعدی «پل‌ها و زیرساخت‌های انرژی ایران» خواهد بود. او همچنین از اشراف اطلاعاتی واشنگتن بر سایت زیرزمینی «کوه کلنگ» خبر داد و در پاسخ به احتمال عملیات زمینی گفت: «گاهی اوقات به عملیات زمینی نیاز است.»

اگرچه ترامپ ادعا کرده نمایندگانش با مقامات تهران تماس داشته‌اند، اما شب گذشته معاون وزیر امور خارجه ایران ادعای ترامپ درباره دیدار و مذاکرات را به کلی رد کرد. این بن‌بست دیپلماتیک در شرایطی رخ می‌دهد که فشار‌های اقتصادی نیز ابعاد تازه‌ای به خود گرفته است؛ وزارت خزانه‌داری آمریکا روز گذشته شبکه منتسب به محمدحسین شمخانی را به اتهام دور زدن تحریم‌های نفتی تحت تحریم‌های شدید قرار داد.

به این مقاله امتیاز دهید
16
17

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا