جدیدترین و آخرین اخبار داغ سلامت

عوامل شناخته‌شده ریزش مو /یک عامل تشدیدکننده ریزش مو

استرس، رژیم غذایی نامناسب و بیماری‌های زمینه‌ای همگی از عوامل شناخته‌شده ریزش مو به شمار می‌روند اما مطالعه‌ای جدید نشان داده است که نوشیدنی‌های انرژی‌زا نیز جزو همین عوامل‌ هستند.

گروهی از متخصصان چینی با بررسی نتایج یک مطالعه ادعا کرده‌اند: مردانی که نوشابه‌های انرژی‌زا، نوشابه‌های گازدار، نوشیدنی‌های ورزشی و حتی چای و قهوه شیرین‌شده می‌نوشند، بیشتر در معرض خطر ریزش مو قرار دارند.

کارشناسان دانشگاه “سینگوا” در پکن از ۱۰۰۰ مرد خواستند هر هفته بین یک تا سه لیتر از این نوشیدنی‌ها مصرف کنند.

آن‌ها دریافتند افرادی که روزانه بیش از یک نوشیدنی شیرین مصرف می‌کنند در مقایسه با مردانی که نوشیدنی‌های بدون کافئین و قند مصرف می‌کنند، ۴۲ درصد بیشتر در معرض خطر ریزش مو قرار دارند.

مردانی که اذعان کردند ریزش مو دارند نیز گفتند به طور میانگین هفته‌ای ۱۲ نوشیدنی شیرین مصرف می‌کنند.

پژوهشگران نشریه «نوترینتس» (Nutrients) عادات بیش از ۱۰۰۰ مرد چینی ۱۸ تا ۴۵ ساله را بررسی و بیش از چهار ماه روی آن‌ها مطالعه کردند.

شرکت‌کنندگان در طول این بازه زمانی، باید عادات غذایی و نیز پیشینه سلامت روان خود را ثبت می‌کردند.

به گزارش ایندیندنت، این مطالعه همچنین نشان داد افرادی که بیشتر از غذاهایی فوری (فست‌فود) و کمتر از سبزیجات استفاده می‌کنند، ریزش موی سریع‌تری دارند. علاوه بر این، گفته شده است خطر ریزش مو در آن‌هایی که دچار افسردگی‌هستند به مراتب بیشتر است.

نشریه “سان” به نقل از “شارون وونگ”، متخصص پوست، می‌گوید: سلول‌های فولیکول مو از نظر سرعت تقسیم‌بندی در بدن رتبه دوم را دارند و به تمام مواد مغذی رژیم غذایی سالم و متعادل نیاز دارند. این رژیم شامل پروتئین‌های بدون چربی، کربوهیدرات‌ها و چربی‌های سالم، ویتامین‌ها و مواد معدنی است اما هیچ ماده غذایی فوق‌العاده‌ای (ابرغذا) برای مو وجود ندارد.

از آنجا که مو ساختار ضروری برای بقا نیست، بدن استفاده از مواد مغذی برای رشد مو را در اولویت نمی‌گذارد. همچنین کمبود مواد مغذی و رژیم‌های غذایی نامناسب از دلایل شایع نازک شدن مو و ریزش آن‌ است.

به این مقاله امتیاز دهید
منبع
دنیای اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا