جدیدترین و داغ ترین اخبار سیاسی

چند احتمال درباره آینده انتخابات آمریکا

[ad_1]
61772404

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس مسائل امریکا گفت: دو تاریخ مهم در ماه‌های پیش رو وجود دارد؛ یکی هشت دسامبر است که الکترال کالج‌ها باید در مراکز ایالت‌ها جمع شوند و در آن‌جا رای دهند. اگر در آن‌جا مشخص نشد شش ژانویه جلسه کنگره برای معرفی رییس جمهور است و تا آن زمان باید تکلیف مشخص شود بنابراین این قضیه تا حدود دو ماه هم می‌تواند به درازا بکشد.

امیرعلی ابوالفتح در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص احتمال وقوع تقلب در انتخابات ریاست جمهوری امریکا اظهار کرد: در مورد انتخابات سال 2020  از آن‌جایی که هنوز مستنداتی بیرون نیامده است نمی‌توان اظهار نظری کرد اما به صورت کلی در ایالات متحده امریکا امکان وقوع تقلب، دستکاری و مهندسی انتخابات وجود داشته است و خواهد داشت و این کار هم توسط دموکرات‌ها هم توسط جمهوری‌خواهان انجام می‌شود که این کار در انتخابات محلی و هم در انتخابات ریاست‌جمهوری اتفاق می‌افتد.

وی ادامه داد: در انتخابات ریاست جمهوری معمولا فاصله میان نامزد پیروز و شکست خورده زیاد بوده است به همین دلیل وارد کندوکار و تجسس وارد مصداق‌های تقلب و دستکاری نمی‌رفتند اما وقتی فاصله نزدیک باشد می‌گویند که تقلب، دستکاری و یا مهندسی انتخابات بوده است.

این کارشناس مسائل امریکا تصریح کرد: تقلب و دستکاری کار غیرقانونی است و کسی مجاز نیست که این کار را انجام دهد اما از آن بدتر این است که مهندسی انتخابات به شکل آشکار، بسیار گسترده و با محمل‌های قانونی انجام می‌شود. به عنوان مثال می‌آیند صندوق‌های رای را در برخی مناطق کم می‌کنند و به همین دلیل صف چند کیلومتری تشکیل می‌شود و زمانی که صف تشکیل می‌شود رای‌دهنده خسته می‌شود و در صف نمی‌ایستد و به دوستان خود هم می‌گوید که نیایند.

ابوالفتح افزود: از این دست کارها نسبت به مهندسی انتخابات انجام می‌شود. نوع دیگری از مهندسی انتخابات Gerrymandering است که انجام می‌شود و این به معنای این است که حوزه‌های انتخاباتی را به نوعی تغییر می‌دهند که خروجی انتخابات باب میل آن‌ها باشد.

وی خاطرنشان کرد: زندانیان در امریکا از حق رای محروم می‌شوند و حال کسانی که زندانی می‌شوند بیشتر سیاه‌پوستانی هستند که در شرایط فقر به سر می‌برند و بنابراین این حق رای از آن‌ها گرفته می‌شود. کسی مثل آقای بلومبرگ که طرفدار بایدن است با 100 میلیون دلار به کالیفرنیا می‌رود و بدهی‌های مالی 37 هزار زندانی را پرداخت می‌کند و آن‌ها را آزاد می‌کند و بنابراین آن‌ها دارای حق رای می‌شوند و به بایدن رای می‌دهند.

قوانین اجازه توقف شمارش آرا را نمی‌دهند

این کارشناس مسائل امریکا در مورد درخواست توقف شمارش آرا بیان کرد: اکنون که در مرحله شمارش آرا هستیم کمپین جمهوری‌خواهان خواهان توقف آرا در برخی از ایالات همچون جورجیا، پنسیلوانیا و نوادا هستند. با این‌که ایالت‌ها قوانین خاص خود را دارند اما قوانین اجازه توقف شمارش آرا را نمی‌دهند و در مجموع مسوولین برگزاری انتخابات موظف هستند تمام برگه‌ها رای را بشمارند و آن‌هایی را که مخدوش هستند باطل کنند اما فرایند شمارش آرا قابل توقف نیست.

ابوالفتح عنوان کرد: با شمارش آرا یک نفر از میان بایدن-با احتمال بیشتر- و ترامپ-با احتمال کمتر- به 270 رای الکترال می‌رسد. امسال به دلیل شکاف‌های عمیق سیاسی و ایدئولوژیک در ایالات متحده و از بین رفتن هرگونه تسامح و رواداری سیاسی طرفین به این نتیجه رسیداند که شکست را نپذیرند و پیروزی را به طرف مقابل پیروزی تبریک نگویند. در انتخابات‌ گذشته زمانی که یکی از طرفین احساس می‌کرد که دارد می‌بازد حال آن‌که حتی شمارش آرا به پایان نرسیده بود پیروزی را به طرف مقابل تبریک می‌گفت.

وی اضافه کرد: در شرایط کنونی پس از کسب عدد 270 رای الکترال توسط یکی از طرفین، طرف مقابل درخواست بازشماری آرا را می‌دهد تا مشخص شود که برگه‌ها معتبر بوده است و برگه‌های مخدوش از رده خارج شود و در مجموع این‌که شمارش به درستی انجام شده یا نشده است. در این مرحله دادگاه‌ها به پرونده‌ها رسیدگی می‌کنند اما باید مستندات قوی وجود داشته باشد.

این کارشناس مسائل امریکا گفت: در سال 2000 در ایالت فلوریدا درخواست بازشماری دادند و بازشماری انجام شد، حکم دادگاه بدوی را گرفتند و سپس دادگاه استیناف و پس از آن به دیوان عالی ایالتی رفت و در آن‌جا موافقت کرده بودند که بازشماری‌های دستی انجام شود. تیم جمهوری‌خواهان پرونده را به دیوان عالی فدرال کشاندند و حکم توقف بازشماری دستی آرا را داد و در آن روز که حکم صادر شد جرج بوش 570 رای بیشتر داشت و رییس جمهور شد.

ابوالفتح افزود: اکنون معلوم نیست و در مرحله بازشماری باید شکایات مطرح شود. در سال 2000 محل مناقشه فقط یک ایالت بود اما اکنون حداقل بر سر سه، چهار ایالت دعواست، در برخی از ایالت‌ها مقامات دموکرات هستند حال آن‌که در سال 2000 مقامات ایالتی جمهوری‌خواه بودند و با نامزد جمهوری‌خواه همراهی کردند اما اکنون در ایالتی مثل میشیگان که درگیری میان ترامپ و فرماندار شدید بوده است، همکاری نخواهندکرد و معلوم نیست دادگاه‌ها چه حکمی بدهند.

تیم ترامپ به دیوان عالی فدرال امید دارد

وی در مورد ورود دیوان عالی فدرال به انتخابات تصریح کرد: نهایت ماجرا این است که اگر کار به دیوان عالی فدرال بکشد تیم ترامپ امیدوار است که چون شش قاضی محافظه‌کار در برابر سه قاضی لیبرال هستند بتوانند رای به نفع خودشان بگیرند. البته همین هم تضمین شده نیست چرا که در همین دیوان عالی فدرال که محافظه‌کاران برتری دارند در چند ماه اخیر رای‌هایی داده شده است که مورد رضایت جمهوری‌خواهان نبوده است چرا که آن‌ها بر اساس مستندات و قوانین و مقررات عمل می‌کنند. بنابراین فعلا وضعیت معلوم نیست و در شرایط خاکستری هستیم و این داستان از طریق رای الکترال به سرانجام نمی‌رسد.

این کارشناس مسائل امریکا افزود: مجلس نمایندگان فقط زمانی ورود می‌کند که هیچ یک از دو نامزد به حد نصاب لازم که 270 رای است نرسد و در این شرایط پرونده به مجلس نمایندگان می‌رود اما اکنون ترکیب آرا و آرا الکترال باقی مانده به گونه‌ای نیست که هرکدام از این دو نفر 269 رای بیاروند؛ بلکه یکی از آن‌ها بالای 270 و یکی پایین 270 رای میاورد بنابراین ارجاع به مجلس نمایندگان تقریبا منتفی است اما زمان پرونده معلوم نیست.

مساله انتخابات تا حدود دو ماه هم می‌تواند به درازا بکشد

ابوالفتح تاکید کرد: دو تاریخ مهم در ماه‌های پیش رو وجود دارد؛ یکی هشت دسامبر است که الکترال کالج‌ها باید در مراکز ایالت‌ها جمع شوند و در آن‌جا رای دهند تا چه کسی رییس جمهور شود. اگر در آن‌جا مشخص نشد شش ژانویه جلسه کنگره برای معرفی رییس جمهور است و تا آن زمان باید تکلیف مشخص شود بنابراین این قضیه تا حدود دو ماه هم می‌تواند به درازا بکشد.

وی بیان کرد: شاکیان پرونده ممکن است نتوانند آن را به دیوان ارجاع بدهند و دیوان پرونده را مورد توجه قرار ندهند همه این‌ها به این بستگی دارد که وکلای شاکی پرونده تا چه اندازه مدارک و مستندات ارائه می‌کنند و حقوقی برخورد می‌کنند تا دادگاه‌ها را مجاب کنند. درمجموع به نظر می‌رسد هم ترامپ هم بایدن به آخرین امیدها هم متوصل شوند.

این کارشناس مسائل امریکا در مورد واکنش‌ها در سطح جامعه امریکا پس اعلام قطعی نتایج عنوان کرد: نمی‌توان به طور دقیق گفت و این به نوع مواجهه طرفین بستگی دارد. رویکرد جو بایدن رویکرد ملایم و آرامش‌بخش است گرچه مصمم است از آرا خود دفاع کند اما آقای ترامپ هیجانی رفتار می‌کند. اکنون اگر اوضاع مقداری آرام است شاید به این دلیل باشد که تیم ترامپ و هواداران متعصب او به دیوان عالی فدرال امید دارند که اگر دموکرات‌ها تقلب هم کرده باشند رای را از آن‌جا می‌گیریم. اگر این امید از دست برود یا دیوان به رییس جمهور شدن بایدن حکم دهد شاید واکنش‌های تندتری نشان دهند که البته ما نمی‌دانیم اما چیزی که ما می‌دانیم این است که تنش‌ها می‌تواند روزبه‌روز شدیدتر شود.

انتهای پیام

[ad_2]
به این مقاله امتیاز دهید
دکمه بازگشت به بالا